Bakkerij Breugel in Geistingen sluit de deuren na 99 jaar

Bakkerij Breugel in Geistingen, de oudste bakkerij in Kinrooi die binnenkort haar honderdjarig bestaan zou vieren, heeft haar deuren gesloten. De bakkerij wordt beëindigd omdat die niet langer rendabel is.

De oorsprong van de bakkerij gaat terug tot het bakken van brood door de grootvader van de huidige bakker, Mario Henckens (54). Zijn grootvader bracht het brood met de fiets rond. De bakkerij was bekend om zijn breugeliaanse feesttafereel . De moeder van Marior had het nog op de wand geschilderd.

Bijna 100 jaar oud

Bakkerij Breugel, die binnenkort haar honderdste verjaardag zou vieren, heeft haar deuren gesloten. een moeilijke beslissing, maar noodzakelijk omdat het bedrijf niet langer rendabel was. De bakker en zijn vrouw hebben de beslissing genomen na het analyseren van de cijfers en na te zijn getroffen door de gevolgen van corona en de energiecrisis, die de kosten van grondstoffen zoals graan, bloem, suiker en melkproducten sterk hebben doen stijgen.

De bakkerij heeft in het verleden al enkele tegenslagen overwonnen, waaronder een brand in 2017 en het overlijden van de vader van de huidige bakker, maar de recente uitdagingen bleken te overweldigend. Mario vertelt: “Sinds Pasen stond ik er alleen voor in de bakkerij. Ik werkte van twee uur ’s nachts tot vier uur in de namiddag. Mijn vrouw Petra is al ziek en ik kon dit niet meer volhouden.”

Minder klanten

Bakkerij Breugel heeft haar prijzen in een poging om de kosten te dekken verhoogd, maar dit had als gevolg dat veel klanten de voorkeur gaven aan goedkopere supermarkten. De bakkerij had moeite om jongere klanten aan te trekken, en de prijsconcurrentie van supermarkten in een dorpsomgeving maakte het moeilijk. Bakker Mario Henckens zal nu elders aan de slag gaan, maar hij zal nog steeds de merveilleux- en ijstaart van bakkerij Breugel blijven maken. “Ik ga aan de slag bij bakker Baeten in Opoeteren en de merveilleux- en ijstaart van bakkerij Breugel blijf ik maken. Onze klanten kunnen die nu bij Baeten bestellen en afhalen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.