Bakkerij Charles sluit in Wemmel

Edwin Charels (71) en zijn vrouw Lieve Van De Velde (73) van bakkerij Charles aan de Steenweg op Merchtem 21 in Wemmel gaan met pensioen. Dit betekent het einde van een generatie Charels in Wemmel. Edwin Charels stapte in 1965 in de zaak van zijn ouders, maar sloot op 30 september 2021 de deuren.

“De familie Struyf opende in Wemmel in de jaren dertig een bakkerij,” legt Edwin Charels uit. “Mijn ouders openden in 1948 een bakkerij in Schaarbeek en namen later deze zaak in Wemmel over. In 1965 ben ik bij hen in dienst gekomen. Dus ben ik al 56 jaar hier aan het werk. Toen was de Steenweg op Merchtem nog een winkelstraat”.

Edwin Charels heeft besloten te stoppen. “Ik ben op een bepaalde leeftijd gekomen dat ik wél moet stoppen met werken. Bovendien wordt het steeds moeilijker en moeilijker om personeel te vinden. We werkten met tien mensen en maakten alles zelf: brood, gebak en chocolade. Het werd een beetje te veel. Vooral de feestdagen waren erg zwaar. Nu breekt er een tijd aan om wat met mijn hobby, de fotografie aan te vangen.”

De familie is nog steeds op zoek naar een koper voor de bakkerij met de nog onlangs nog gerenoveerde winkel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.