Antwerpse ontbijtfirma met broodjes in de bus start midden oktober

De nieuwe bakkerijbedrijven schieten als paddestoelen uit de grond. Mensen wisselen van beroep, slaan nieuwe richtingen in, scholen zich om, gaan samenwerken, enz. Ook de ontbijtfirma van Jordi en Wisse is zo’n verhaal. Jordi Schellens (27) – filmmaker – en Wisse Nieuwenhuis (25) – bakker – werkten de idee van ‘ontbijtbroodjes ’s morgens in de bus’ samen uit. Iedere morgen lekkere ontbijtbroodjes in je bus? Per bakfiets levert Brekky, de nieuwe firma van Jordi en Wisse, de broodjes in Antwerpen aan huis. Door het gleufje van je bus ontvang je de koeken bij je thuis zonder dat je je hoeft te verplaatsen. Op 12 oktober start het verhaal van Brekky.

De idee is afkomstig van Jordi Schellens. Met de lockdown kwam hij thuis te zitten, even helemaal zonder werk. Hij begon na te denken over het leven en kwam op de idee van broodjes in de bus als ontbijt. Je hoeft het huis niet te verlaten. Gewoon brievenbus open en klaar…. Wie zou er niet voor kiezen? Hij sprak daarover met bakker Wisse Nieuwenhuis (25) die de idee wel genegen was. Samen ontwierpen ze broodjes van hoogstens 2,7 centimter hoog, net smal genoeg om door het busgleufje van elke doorsnee brievenbus te geraken.

Vier broodjes

De broodjes zijn dus vrij plat, maar rond. Tot zo’n 15 cm diameter breed Dit betekent dat je toch aardig wat brood voor je geld krijgt.Wisse: “Op dit ogenblik hebben we twee gezonde varianten waarvan één met een vulling op basis van tomatenpuree, noten en olijven. En drie zoete versies: eentje uit speltdeeg met pindakaas en bosbessenconfituur die we de ‘American Dream’ doopten, en eentje met pudding, appel, kaneel en rozijntjes, Cinnamon Light. Daarnaast ook de zoete zaligheid met een zachte kruin, heerlijke vlagen kaneel en af en toe als verassing een stukje suiker. Dit kreeg de toepasselijke naam van Treat yourself (verwen jezelf)”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.