Puratos neemt het Canadese bedrijf Foley’s over

Puratos, die ingrediënten levert aan bakkers, patissiers en chocolatiers, heeft haar grootste overname tot nu toe in de chocolade-industrie aangekondigd. De Canadese producent Foley’s Chocolates is voortaan deel van Puratos, waardoor haar chocolade marktaandeel en productiemogelijkheden in Noord-Amerika aanzienlijk toenemen.

Foley’s, een pionier in de chocolade-industrie met een 40-jarige geschiedenis, is overgenomen door Puratos. Deze overname brengt twee innovatieve bedrijven samen en breidt het productaanbod voor klanten in Noord-Amerika uit. Met een focus op vooruitgang in voeding willen de bedrijven een revolutie teweegbrengen in de chocolade-industrie door de introductie van proteïnechocolade en plantaardige alternatieven.

Gezondheid en welzijn

Met deze overname zal Puratos haar klanten nu een bredere chocoladeportfolio aanbieden, inclusief innovatieve oplossingen zoals plantaardige, eiwitverrijkte, suikerloze en suikerarme opties. Foley’s, een toonaangevende leverancier van echte chocolade en samengestelde coatings aan industriële fabrikanten in Noord-Amerika, wordt Canada’s op één na grootste chocoladeproducent en ’s lands enige producent van ingrediënten voor bakkerijproducten, patisserie en chocolade. Het gecombineerde bedrijf zal op gezondheid en welzijn gerichte ingrediënten introduceren om tegemoet te komen aan de veranderende voorkeuren van de consument.

Pierre Tossut, CEO bij Puratos, toonde zich trots en enthousiast over de overname en verklaarde dat Foley’s uitstekend past in de innovatiestrategie van Puratos. “Ik twijfel er niet aan dat deze overname onze Canadese chocoladebusiness zal transformeren. Het is onze missie om onze klanten te helpen nog succesvoller te zijn met hun bedrijf door hen de best smakende, duurzame chocolade te leveren.”

Innovatie en duurzaamheid

De strategische fit tussen Foley’s en Puratos zal innovatie stimuleren en de klantervaring verbeteren. Puratos ziet een aanzienlijk potentieel in hun duurzame Cacao-Trace chocolade, evenals in de groeiende wereldwijde vraag naar chocolade op plantaardige basis.

Naast expertise en productiecapaciteit zal de gecombineerde entiteit prioriteit geven aan duurzaamheid. Ze zullen een uitgebreid duurzaamheidsprogramma implementeren, inclusief verantwoorde inkoop van ingrediënten, afvalvermindering en ondersteuning van initiatieven die bijdragen aan een gezondere planeet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.