Cake Me Away geopend in Groot-Bijgaarden

Klaas Ornelis (37) opende een nieuwe winkel in de Brusselstraat 279 in Groot-Bijgaarden(Dilbeek). Cake me away is geen gewone bakkerij, wél een vegan banketbakkerij. Klaas gebruikt enkel plantaardige producten van Belgische bodem.


Klaas richtte Cake Me Away eigenlijk reeds in 2017 op. Zijn eerste carrière lag elders. Hij werkte na zijn studies in de politieke wetenschappen en ethiek aan de KU Leuven een aantal jaren voor enkele internationale organisaties, o.a. in New York. Maar toch lag het bakken niet veraf, want zijn opa was bakker in het de streek van het West-Vlaamse Zwevegem. “Aanvankelijk bakte ik enkel taarten en koekjes in het weekend,” legt hij uit. “Ik heb me snel omgeschoold tot bakker en workshops gevolgd bij grote Michelin chefs en patissiers. Kort daarna ben ik begonnen met het leveren van brood en gebak aan de horeca in Brussel.”

Eigen winkel

Zijn passie en fascinatie voor bakkerijproducten brachten hem al snel op het idee om zijn eigen winkel te openen. Op 17 april 2021 gingen de deuren van Cake Me Away open, een vegan banketbakkerij. “Het bijzondere van mijn winkel is dat we hier vooral werken met plantaardige producten omdat dat beter is voor ons en voor de natuur,” vervolgt Klaas. “We maken handgemaakte veganistische taarten en koekjes met de meest zuivere ingrediënten van Belgische bodem en met minder suiker. Maar naar smaak toe merk je weinig verschil! Het publiek kwam bij de opening in grote getale opdagen en alles was uitverkocht na de eerste openingsdag! Ondertussen zijn het aantal dagen dat de winkel open is toegenomen, van een tot drie.”

Productie met granen van eigen boden en ook groen

Alle producten worden geproduceerd met 100% groene energie. Klaas gebruikt ook biologische tarwebloem, vers seizoensfruit en de heerlijkste pure chocolade. We kiezen voor vegan en gebruiken minder suiker. “Het zorgt ervoor dat onze desserts een hogere voedingswaarde hebben,” legt hij uit. “Er zitten meer vezels in, ze bevatten gezonde vetten en veel minder suiker. Bovendien smaak je geen verschil. Makkelijk was het zeker niet. Om eieren en melk te vervangen, moest ik totaal nieuwe recepten ontwikkelen Maar we merken duidelijk dat er een groeiende vraag is naar dit soort alternatieven producten.”

Delhaize

Ondertussen zette Klaas met zijn zaak een nieuwe stap vooruit. Voortaan liggen zijn producten ook bij Delhaize. Op Facebook schrijft hij daarover: “Ik ben gelukkig na jaren van hard werk dat deze droom is uitgekomen! Bedankt aan het super team van Delhaize Groot-Bijgaarden, in het bijzonder Sandra en Peter voor hun visie. Ga zeker langs en probeer de lekkere en gezonde patisserie van Cake Me Away in de bakkerijafdeling!”

Ook kan iedereen nog steeds bestellingen voor taarten plaatsen op zijn website www.cakemeaway.be. Zo maakt hij nu bijvoorbeeld veel taarten voor kinderverjaardagen; dit komt omdat die taarten doorgaans lichter verteerbaar zijn en de kinderen daardoor beter bevallen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.