Dossche: “Productie van koolstofarmer tarwemeel om milieu-impact brood te verminderen”

Sunset over Norfolk wheat fields

Dossche Mills, producent en leverancier van bakkerij-ingrediënten, werkt samen met het Duitse landbouwhandelsbedrijf AGRAVIS Raiffeisen AG en de Nederlandse kunstmestfabrikant OCI Global aan een gezamenlijk project om een koolstofarm tarwemeel te maken. Dit heeft tot doel de milieu-impact van het brood te verlagen.

De tarwe wordt in Duitsland geteeld met de Low Carbon Nutramon-meststof van OCI, die tot 50% minder broeikasgassen uitstoot dan traditionele meststoffen. Die samenwerking heeft tot doel de milieu-impact van brood te verminderen en de overgang naar een duurzame en klimaatneutrale voedselketen te versnellen. De drie bedrijven werken samen om de productieketen van tarwe koolstofvrij te maken en een breder scala aan duurzaamheidsoplossingen te bieden, waaronder vermindering van broeikasgassen, betere bodemkwaliteit, biodiversiteit, gezonde voeding en ethische bedrijfspraktijken.

Voedingsindustrie

De koolstofarme meststof is ISCC PLUS-gecertificeerd en de vermindering van broeikasgasemissies van het project zal door Agravis worden berekend en gerapporteerd. Het koolstofarme meel zal naar verwachting in 2023 en begin 2024 aan de voedingsindustrie worden geleverd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.