Jean Galler, de bakker-patissier uit Luik met negen Chez Blanche bakkerijen, innoveerde het chocoladebroodje: bij elke hapje proef je chocolade

“Het is niet ongewoon dat je bij het eten van een chocoladebroodje een hap neemt waar geen chocolade in zit, omdat er slechts één of twee repen chocolade in zitten en er altijd een plek is waar die ontbreekt”, legt hij uit. Om dit probleem op te lossen heeft hij besloten om vier repen chocolade in elk chocoladebroodje te stoppen, twee onderaan en twee in het midden, om chocolade in elke hap te garanderen.

“Dit zorgt voor een extra textuur, met de hardheid van de chocoladereep, de krokante bladerdeeg en de zachtheid van een ganache”, voegt hij eraan toe. Hij denkt dat dit waarschijnlijk een wereldprimeur is.

Op Facebook kondigde hij aan dat in zijn negen bakkerij-patisserie winkels in de regio Luik, genaamd ‘Chez Blanche’, er altijd al drie repen chocolade in de chocoladebroodjes zaten. Maar nu zijn het er vier, met twee repen ganache van echte zwarte chocolade in het midden voor nog meer zachtheid. De pralinébroodjes hebben ook vier repen chocolade. Het is een bijzonder chocoladebroodje!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.