Glutenvrije productielijn bij Van Hecke moet grotere fabricatie van Traindevie toelaten

Bakkerij Van Hecke gebruikt de stillere zomerperiode om de machines een revisie te geven. Tegelijkertijd wil het bedrijf een volledig nieuwe glutenvrije productielijn realiseren. Een crowdfunding werd opgestart…

Van Hecke is naam van de 19 bakkerijen in de omgeving van Gent. Met een bakkerij gestart, groeide het bedrijf gestaag uit tot een keten van ambachtelijke bakkerijen. “Maar we produceren nog steeds op traditionele wijze en met dezelfde producten als toen we begonnen in 1985!”, vertelt Luc Van Hecke.

Traindevie

Nu wil Bakkerij Van Hecke één productgroep verder uitbouwen. Dit is het glutenvrije segment. Daarvoor hebben ze een totaal nieuw machinepark nodig. “Deze lijn vereist volledig onafhankelijke kneed- en spuitmachines,” legt gedelegeerd bestuurder Jeroen Van Hecke uit. “Momenteel maakt dit segment slechts vijf procent van de totale verkoop uit, maar het groeit elk jaar met bijna veertig procent. Met het merk Traindevie hebben we al meer dan 120 klanten in Vlaanderen, waaronder Aveve en Ranson”.

Het bedrijf hoopt via crowdfunding genoeg investeerders aan te trekken. Daartoe werkt het samen met het investeringsplatform WinWinner, dat in Gent is gevestigd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.