Danny en Martine laten bakkerij Robberecht over aan Matthias Hiel

Danny Robberecht (62) en Martine Vervoort (57) nemen in het weekend van 16 en 17 juli afscheid van hun bakkerij aan de Sint-Amandsesteenweg in Bornem. Dit is het einde van een familietraditie van vier generaties. Maar de bakkerij blijft bestaan. Matthias Hiel (26) uit Bornem heropent de’ Bakkerij Matthi’ op 10 augustus 2022.

Het verhaal van deze bakkerij begon met Petrus Spiessens, Danny’s overgrootvader, die in 1900 met een houtoven brood begon te bakken. Na de brand van bakkerij tijdens de Eerste Wereldoorlog verhuisde hij naar de Boomstraat in Bornem. In 1929 namen zijn dochter en haar man Albert Robberecht de zaak over. Toen kwam zoon Henri aan de beurt.

Danny volgde in de voetsporen van pa en ma

Henri’s zoon Danny en zijn vrouw Martine geven het stokje nu door aan iemand van buiten de familie. “Toen ik jong was, vonden mijn ouders het normaal dat ik in de zaak ging werken,” vertelt Danny. “Mijn ouders stuurden me naar PIVA en daarna volgde ik ’s avonds verschillende specialisatiecursussen tot ik trouwde”, herinnert hij zich. Sinds 1990 werken hij en zijn vrouw in de bakkerij, die in 2009 naar de huidige locatie verhuisde.

En het koppel doet hun werk graag. Martine is graag bij de klanten. En Danny houdt van zijn vak. Nog dit jaar werd de bakker verkozen tot Beste Bakker van de gemeente Bornem. De klanten weten hun brood- en banketbakker duidelijk te appreciëren.

Een moeilijke beslissing

De beslissing om de zaak te verkopen was vooral een kwestie van het verstand, niet van het hart. “Het pand stond te koop en Matthias’ moeder kwam vragen of de bakkerij ook te koop was. Toen was dat niet zo, maar het zette ons aan het denken,” vertellen ze. De huurovereenkomst had nog zeven jaar te lopen, maar de vraag was of zij tegen die tijd een koper zouden vinden. Hun zoon en dochter waren niet geïnteresseerd, en er zijn niet veel jonge bakkers. “Het was geen gemakkelijke beslissing, maar we zijn blij dat de bakkerij blijft bestaan!”.

Voetbal

De naam Robberecht verdwijnt. Het wordt Brood & Banket Matthi, naar de naam van de nieuwe eigenaar. “Matthi, zo noemden ze me vroeger in het voetbal”, verklaart Matthias zijn keuze. Hij staat nog maar een paar weken aan het roer van de zaak. “Het is een droom om een bedrijf te beginnen in mijn dorp. Als kind ging ik soms mee met mijn vader, die technicus was en bij bakkers machines herstelde. De geur, de producten… Ik ging er altijd graag heen. Mijn oom is ook een bakker. Ik heb zelf “Brood & banket” gestudeerd aan COLOMAplus en me daarna gespecialiseerd aan PIVA.

Passie voor patisserie

Voorlopig hoeven klanten geen grote veranderingen te verwachten. De winkel zal een beetje worden gerenoveerd, maar voor het overige zullen de zaken en de onlineshop gewoon worden voortgezet. Bovendien kan Matthias rekenen op de steun van Danny en Martine, die hem zo lang als nodig zullen bijstaan!

Matthias deelt Danny’s passie voor patisserie. Hij raadt hem aan voor kwaliteit te kiezen, want de prijzen in de supermarkt zijn toch niet te kloppen. “Je kunt heel creatief zijn met bakken. En precies daar ilgt nog een heel sterk punt voor de ambachtelijke bakkerij. Uniek banket creëren voor je klanten!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.