La Confiance in Dendermonde ontvangt het HiB-label van Unizo

De koekjesproducent La Confiance uit Dendermonde heeft half april 2022 van Unizo het label “Handmade in Belgium” gekregen. Dit label onderstreept de authentieke en traditionele kwaliteitsproducten van een onderneming. La Confiance kreeg het label voor zowel haar speculoos als haar koekjes zonder toegevoegde suiker, die worden geproduceerd onder het merk Ceval. Directeur Leo Borms is trots op deze erkenning.

“Onze speculoos wordt gemaakt volgens het originele recept van mijn overgrootvader Jozef Borms, die in de jaren twintig van de vorige eeuw in Baasrode een bakkerij “La Confiance” uitbaatte. Toen we deze speculoos enkele jaren geleden opnieuw lanceerden, werd hij onmiddellijk herkend als een streekproduct uit Oost-Vlaanderen.

Moderne uitrusting

“De bereiding gebeurt met moderne apparatuur, maar met het grootste respect voor de authentieke bereidingswijze, met roomboter en een speciaal kruidenmengsel. Net als bij de speculoos houden we ons bij de Ceval-koekjes aan de traditionele productiemethode en aan de bak- en weegtijden”, legt Borms uit.

De beste ingrediënten

“Voor al onze koekjes gebruiken we alleen de beste ingrediënten uit de regio en produceren we in kleine batches. Het wegen van de grondstoffen, het vullen van het deeg in de trechter, het verpakken van de koekjes in dozen… gebeurt allemaal manueel. In elk stadium controleert een werknemer de kwaliteit van het product.


Derremond Spikkeloës

La Confiance is in Dendermonde ook bekend om zijn Derremond Spikkeloës, die het op de markt bracht ter ere van Ros Beiaard. Leo Borms: “Niet alleen respecteren wij de traditie bij het maken van koekjes, maar ook onze band met Dendermonde en de machtige Ros Beiaard is voor ons heel belangrijk. Wij kijken dan ook uit naar de Ommegang, die in mei 2022 eindelijk zal plaatsvinden”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.