‘Zoet by Gill’ werkt als patissier voor restauranthouders, cateringbedrijven en online klanten

Gill Walschap, een 26-jarige patissier uit Bornem heeft haar eigen zaak Zoet by Gill geopend, na eerder gewerkt te hebben bij toprestaurateurs. Gill’s passie voor bakken begon op de middelbare school, waardoor ze een bakkersopleiding ging volgen in Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna werkte ze bij Zilte, waar ze waardevolle ervaring opdeed, gevolgd door Het Gebaar en Nuance. Zoet by Gill heeft vandaag een divers cliënteel, waaronder particulieren, traiteurs en restaurants, voor wie ze desserts op maat maakt, onderdelen van desserts, en koffiegarnituren maakt.

Gll Walschap uit Bornem start als 26-jarige haar eigen zaak, Zoet by Gill op. Gill’s verhaal begon in als tiener in het middelbaar. “Ik kom uit een slagersfamilie, maar ik wilde al heel vroeg banketbakker worden. Mijn moeder dacht dat ik na een paar cupcakes wel zou stoppen, maar dat was niet het geval. In mijn vijfde schooljaar ging ik naar Brugge om patisserie te studeren aan de Ter Groene Poorte”, vertelt de 26-jarige.

Zilte

Na haar afstuderen ging ze meteen aan de slag en solliciteerde ze bij Zilte, het restaurant van chef Viki Geunes aan het MAS in Antwerpen, dat inmiddels drie sterren heeft. “Het was heel zwaar en ik maakte lange dagen, maar ik heb veel geleerd. Daarna werkte ik een tijdje als bakker in de bakkerij van Brouwerij De Koninck in Antwerpen, maar ik miste de dynamiek van het runnen van een restaurant. Zo kwam ik terecht bij Roger Van Damme’s in Het Gebaar, waar ik veel leerde over de technische kant. “Daarna ben ik bij Thierry Theys’ Nuance in Duffel gaan werken. Tijdens Covid begon ik aan mijn eigen bedrijf Zoet. Eerst was een nevenactiviteit naast mijn job, maar gaandeweg ben ik mij er meer gaan op toeleggen en is het mijn hoofdberoep geworden. In het begin werkte ik nog in de garage van mijn moeder. Sinds december werk ik in een kantoor in de kmo-zone aan de Puursesteenweg in Bornem,

Een divers klantenbestand

Zoet By Gill heeft een divers klantenbestand. “Ik werk voor particulieren via mijn webwinkel. Ik werk ook met cateringbedrijven die mij hun zoetigheden toevertrouwen. Maar mijn hoofdactiviteit is werken voor restaurants. Ik maak desserts, dessertonderdelen of koffiebegeleiders. Dat zijn meestal heel individuele creaties. Ik werk voor hen als patissier zonder in hun keuken aanwezig te zijn.

Antwerpen Proeft

Van 18 tot 21 mei 2023 tijdens het grote culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’ krijgt Gill Walschap de kans om vier dagen lang desserts te creëren. Ze ontwikkelde voor die gelegenheid ook een op Japan geïnspireerd amandeldessert dat te zien zal zijn op Antwerpen Proeft. Zo wordt het dessert een combinatie van zoete, nootachtige, fruitige en zoute smaken.

www.zoetbygill.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.