Tartelique opent op 1 april in Nieuwpoort

Jonas D’hulster (24) en Angelique Lerat (24) nemen de bakkerij Vatel in Nieuwpoort over. Andries Kemel (56) en Kristine Rammeloo (56) willen het wat rustiger aan doen. De bakkerij zal grotendeels gelijk blijven als bij Andries en Kristine. Aan het assortiment zal wel een aantal producten toegevoegd worden, waarmee het jonge koppel wil inspelen op de actuele trends.”

Jonas is afgestudeerd aan de bakkersschool Ter Groene Poorte. Toen hij als leerling in 2016 bij bakkerij Vatel werkte zei hij ooit dat hij deze zaak nog zou willen overnemen. Een bakkerij in de Marktstraat in Nieuwpoort, een mooie bakkerij in een traditioneel gebouw en in een drukke straat aan de kust. Mijn droom is dus uitgekomen.”

Jonas D’hulster (24) en Angelique Lerat (24) werkte vijf jaar bij Stephan Destrooper in Sint-Idesbald als chef-bakker. “Ik hou van bakken en vooral van banket Ik sta er graag midden in de nacht voor op”, zegt hij. Hij leerde Angelique kennen bij zijn vorige werkgever. Zij deed een opleiding verkoop en mode en is even enthousiast om samen met Jonas dit avontuur uit te bouwen. “Angelique is een goede bakker, terwijl ik meer de patissier ben”, legt Jonas uit.

Ook komt er een webshop. “Mensen kunnen straks online bestellen en afhalen”, zegt Angelique. Ze gaan de naam van de bakkerij veranderen in Tartelique. “Een samenvoeging van Tartine en Angelique,” lacht ze. Vanaf 1 april zijn ze volledig operationeel. “Tegen het paasweekend zullen de eerste klanten een zakje zeevruchten ontvangen,” beloven ze. Ze zijn ook nog op zoek naar personeel. Bel 058 23 35 52 of mail naar bakkerij@tartelique.be.