André Cambier van Patisserie Littoral uit Middelkerke overleden

In Middelkerke is André Cambier, oud-bakker van patisserie Litoral op 77-jarige leeftijd overleden. Hij bezocht nog bijna dagelijks de bakkerij. Hij voelde zich dan in zijn element. “Het was goed dat zijn levenswerk werd verder gezet”, vertelde hij dan.

Op 27 februari 1965 opende hij samen met zijn vrouw Jeannine de bakkerij in de Kerkstraat. In 1972 verhuisde Pattisserie Littoral naar de huidige locatie aan de overkant van de straat. De bakkerij van toen was veel kleiner dan die van nu. E,n ook het assortiment beperkte zich tot bruin en wit brood en op zondagconfituurtaartjes, eclairs en Berlijnse bollen.

In de loop der jaren werd de winkel tweemaal verbouwd. André en Jeannine zijn met hun tijd meegegaan en hebben hun zoon Danny (46), hun dochter Nancy (52) en hun schoondochter Angelique (38) mee aan boord genomen. Maar ook als André en Jeannine de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, blijven ze werken: André bedient ’s morgens de klanten, Jeannine ’s middags. Twee jaar geleden verliest hij echter zijn vrouw, wat een zeer zware klapt betekende!