Brood- en banketbakkerij Chris in Middelkerke sluit definitief de deuren

Chris Dewulf (54) en Véronique Debruyne (52) sluiten na 25 jaar hun bakkerij in Middelkerke. Hun bakkerij aan de Oostendelaan is één van de vijf panden die plaats maken voor een groot appartementencomplex. Op 24 oktober zal Véronique haar laatste klanten bedienen. Ze werden verrast toen een projectontwikkelaar informeerde naar hun toekomstplannen.

Het koppel opende hun winkel op 1 juli 1998, op een boogscheut van het gemeentehuis van Middelkerke. Voordien werkte Véronique als thuisverpleegster, terwijl Chris jaren in een bakkerij werkte in de buurt van het Wapenplein in Oostende, waar hij zijn vaardigheden aanscherpte tijdens zijn opleiding aan de Bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Ze namen de bestaande bakkerij over van Carlos en Myriam De Jonckheere. Er was al een bakkerij op deze locatie sinds de jaren 1940, en zij waren de vierde eigenaars. Véronique werkte vanaf de eerste dag in de winkel. De routine van het echtpaar was behoorlijk veeleisend. Hij begon ’s avonds, werkte de hele nacht door en was rond het middaguur klaar. s Ochtends hielp Véronique nog eventjes in het atelier en om 6.30 uur opende ze dan de winkel.

Hun specialiteiten waren onder andere appelsuikerbrood en sirenetaart, een creatie van frambozen en marsepein waarvan de naam verwijst naar de afbeelding in het logo van Middelkerke. Ze richtten zich verder vooral op traditionele patisserie.

Samen werken en samen genieten

Als echtpaar een bakkerij runnen vergde veel opofferingen, waaronder werken in het weekend en op feestdagen. Ondanks deze uitdagingen vonden ze het fijn om samen te werken, tegelijkertijd vakantie te hebben en samen hun vrije dag door te brengen.

Vier jaar geleden vroeg een projectontwikkelaar Chris en Véronique naar hun toekomstplannen. In eerste instantie reageerden ze niet op de vraag, maar toen hij zijn plannen opnieuw presenteerde, waren ze verbaasd en raakten ze toch uiteindelijk geïnteresseerd. Na rijp beraad en het besef dat hun dochters de bakkerij niet zouden overnemen, besloten ze het pand te verkopen omdat het steeds moeilijker werd om personeel voor de bakkerij te vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.