Bakboetiek Nienke en Noor zetten de traditie van hun ouders verder

Beerse krijgt een nieuwe bakkerij genaamd ‘Bakboetiek Nienke & Noor,’ opgezet door de zussen Nienke (30) en Noor (25) Adriaensen. Als derde generatie in een bakkersfamilie, groeiden ze op in de bakkerij van hun ouders. Na een bakkersopleiding en specialisatie in patisserie en chocolade, hebben ze besloten om het stokje van hun ouders over te nemen en de winkel in Beerse voort te zetten.

Nienke en Noor komen uit een familie met een sterke baktraditie. Hun grootouders van vaderskant begonnen in 1968 een bakkerij in Stevennekens, Sint-Jozef Rijkevorsel. In de jaren ’90 namen hun ouders de bakkerij over en openden in 2008 een tweede winkel in Beerse, naast de Delhaize. Ongeveer 7 jaar later verhuisden ze naar de Lindenlaan, waar die winkel nu gevestigd is, vertelt Nienke. De zussen hebben goede herinneringen aan het opgroeien in de bakkerij en herinneren zich nog goed hoe ze er als kleine kinderen rondliepen. Toen ze 15 werden, begonnen zowel Nienke als Noor elk weekend mee te helpen in de bakkerij. Hun broer deed dat ook, maar hij koos uiteindelijk een heel ander pad.

Foto’s (vlnr): Noor(25) en Nienke (30) werkten al enige tijd mee in de bakkerij van hun ouders, zowel voor in de winkel (Noor) als achter de schermen (Nienke).

Liefde en passie voor het vak

Nienke en Noor hadden echter een diepe passie voor bakken. Ze volgden allebei een formele bakopleiding, met als specialisatie patisserie en chocolade. Noor legt uit dat ze nooit gedwongen werden om in de bakkerij te gaan werken. Onlangs, in juni, besloten hun ouders met pensioen te gaan vanwege de tol van het nachtwerk. Daardoor is de bakkerij in Sint-Jozef nu definitief gesloten, maar Nienke en Noor nemen de winkel in Beerse over.

Hoeewel de oude vertrouwde bakkerij een nieuwe naam heeft gekregen, zullen ze nog steeds brood en pistolets bakken naast hun specialisaties in patisserie en chocolade. Daarnaast bieden ze ook andere unieke producten aan, zoals zuurdesembrood, focaccia, granola en sandwiches in chocolade.

“Beers Vlierke”

Een bijzonder streekproduct dat ze hebben ontwikkeld is een praline op basis van de lokale likeur genaamd “Beers Vlierke,” gemaakt van vlierbessensap. De nieuwe bakkerij zal elke dag geopend zijn, behalve op maandag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.