Zeewierbrood van bakkerij Petris is speciaal, maar wél lekker!

Bakkerij Petris in Wenduine heeft een uniek zeewierbrood ontwikkeld in samenwerking met zeewierkok Donald Deschagt uit Bredene. Het speciale brood kende onmiddellijk succes, want bij de lancering werden al 100 broden verkocht.

Vader en zoon Peter en Tristan Liekens, eigenaars van de bakkerij, zijn altijd bezig met experimenteren en creatief bakken. Zo kwamen ze op het idee om iets met zeewier te doen. Donald Deschagt, die al ervaring heeft met zeewierproducten, werd betrokken bij het proces om het ideale recept te vinden. Het zeewierbrood is nu het 13e product dat het label van “Studio Zeewier” draagt.

De reacties op het zeewierbrood waren positief en mensen mochten het proeven voordat ze het kochten. De bakkerij staat bekend om het ontwikkelen van speciale broden met veel zorg en smaak, waarbij Tristan zich blijft specialiseren. Het succes van het zeewierbrood is zo groot dat er zelfs vraag is van restaurants en hotels om het in huis te halen en aan hun klanten te serveren.

Het brood is een primeur en is verkrijgbaar van vrijdag tot en met zondag. Het productieproces is complex en vergt tijd, vanwege de specifieke combinatie van smaken en de nieuwe manier van rijzen … Toch zijn de inspanningen van de bakkers de moeite waard, want mensen komen zelfs van heinde en ver om hun producten te proeven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.