Bakkerij De Vos in Droeshout is over te nemen, bakker stopt wegens gezondheidsproblemen

Bakkerskoppel Ronny De Vos (57) en Anja Noens (56) zijn bezig met hun laatste weken in Bakkerij De Vos in het centrum van Droeshout, na 121 jaar een bakkerij in de familie te hebben gehad. het koppel is gedwongen om de deuren te sluiten vanwege gezondheidsproblemen, met name de versleten knieën van Ronny. Die gezondheisproblemen verhinderen de bakker om door te gaan met het bakken van brood.

Ronny’s overgrootvader startte de bakkerij, en daarna volgende vier generaties hem op. Vandaag is is er geen opvolging voor het familiebedrijf. Ronny begon zelf op veertienjarige leeftijd in de bakkerij, maar besloot al snel om de opleiding te verlaten omdat hij liever zelf werkte dan toe te kijken hoe het werd voorgetoond op school. Hij zette zich keihard in voor de zaak. De bakkerij werd uiteindelijk door Ronny overgenomen op 1 juli 1993, en zijn vrouw Anja kwam eind 2000 bij het bedrijf.

Het koppel heeft door de jaren heen veranderingen in de bakkersbranche gezien, waaronder de grotere verscheidenheid aan broodsoorten en de opkomst van belegde broodjes. Ronny: Vroeger verkocht ik wit, bruin en volkoren brood. Dat was al veel. Nu heb je tientallen soorten brood. En daarin moet je mee. Het koppel merkt ook op dat de eetgewoonten van mensen zijn veranderd, wat heeft geleid tot een afname in de verkoop van brood. “Vooral het feit dat de mensen meer broodjes en afhaalmaaltijden nuttigen tijdens de lunch speelt hier een rol”. Ondanks deze veranderingen geloven ze allebei in de kracht van kwaliteit en zijn ze niet bang voor concurrentie van supermarkten. Ze hopen op een overnemer voor hun bakkerij.

Overnemer gezocht

Hoewel ze met pijn in het hart afscheid nemen van hun bakkerij, zijn ze dankbaar voor het personeel en de klanten die hen door de jaren heen hebben gesteund. Ze zullen het sociale contact met hun klanten missen. De laatste opening van de bakkerij zal plaatsvinden op zaterdag 16 september, en ze hopen stiekem dat er in de komende weken een overnemer komt om de zaak voort te zetten vanwege de ideale locatie en het potentieel van het gebouw.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.