Warme bakker gezocht in Mol om Patisserie Ludovic Helsen over te nemen

Ludovic Helsen en Sofie Gielens, de vierde generatie van een gepassioneerde bakkersfamilie, sluiten op 23 september 2023 hun patisserie Patisserie Ludovic Helsen in Mol. Deze beslissing kadert in hun plan van bijna twintig jaar geleden om op vijftigjarige leeftijd met pensioen te gaan terwijl de zaak nog op haar hoogtepunt staat!

Hun bakkerserfgoed gaat terug tot Ludovic’ overgrootvader, die een bakkerij met de naam Vanden Bergh begon in de huidige Martelarenstraat. In de loop der jaren evolueerde en breidde de zaak zich uit tot Bakkerij Helsen, bekend om zijn grote verscheidenheid aan bakkerijproducten in Mol en omstreken. Toen de ouders van Ludovic in 2004 met pensioen gingen, startten Ludovic en Sofie hun eigen bakkerij, Patisserie Ludovic Helsen, in de Lakenmakersstraat.

Brood en gebak

Patisserie Helsen biedt een breed assortiment brood en banket, met een sterke nadruk op gebak. Ze hebben een gevarieerde selectie, waaronder hartige quiches, Javanais en verschillende taarten, waaronder hun klassieke Helsen koekje. Ze zijn ook gespecialiseerd in desserts, met als een van hun signatuurcreaties de Dessert Ninon, een gebakje met bosbessen, frambozen, Crème Anglaise en Italiaanse meringue.

Kwaliteit staat voorop bij Patisserie Ludovic Helsen, met een focus op het gebruik van de beste ingrediënten, zoals boter van hoge kwaliteit, om hun producten te verbeteren. Ludovic Helsen heeft een diepe passie voor bakken, of het nu gaat om brood of gebak, en hij is altijd toegewijd geweest aan het verbeteren van hun aanbod. In het verleden was het echter een uitdaging om zowel brood als gebak te bakken in de bakkerij, maar recente technieken zoals langzame fermentatie hebben dit beter beheersbaar gemaakt.

Zondag gesloten

Een interessante opmerking is dat Patisserie Ludovic Helsen op zondag gesloten is, wat ongebruikelijk is voor een bakkerij. Deze beslissing werd genomen om de eigenaars de kans te geven op zondag meer tijd met hun kinderen door te brengen. Desondanks blijft de verkoop op zaterdag sterk, omdat veel klanten op zaterdag vers brood en gebak voor zondag kopen.

Deze traditie om op zondag te sluiten is eigenlijk begonnen bij de ouders van Ludovic. Hoewel ze kort op zondag open waren toen ze hun eigen bakkerij startten, vonden ze het uiteindelijk beter om op zondag te sluiten.

23 september gaat de winkel definitief dicht

Patisserie Ludovic Helsen in Mol sluit zijn deuren op zaterdag 23 september. Eigenaars Ludovic Helsen en Sofie Gielens hebben ervoor gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan nu ze de leeftijd van 50 jaar bereiken. Ze namen deze beslissing toen ze hun zaak opstartten, zodat ze kunnen stoppen terwijl hun zaak nog steeds bloeit. De meeste klanten zijn al op de hoogte van de beslissing en hoewel ze verdrietig zijn over de sluiting, begrijpen en respecteren ze de keuze van de eigenaars.

Tot nu toe is er nog geen koper gevonden voor de bakkerij, maar Ludovic en Sofie geloven dat er een toekomst is voor een warme bakkerij in Mol. Ze benadrukken dat een toegewijde bakker die hard werkt en kwaliteitsproducten aflevert succesvol kan zijn in de streek, maar dat het hebben van een ondersteunende partner die zich volledig inzet voor het bedrijf cruciaal is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.