Crowfunding van Winwinner blijkt succesvolle manier om kapitaal in te zamelen voor Izy Coffee

Bart Buyse van Izy Coffee heeft in slechts 48 uur 500.000 euro opgehaald via een crowdfundingcampagne van Winwinner. Deze nieuwe kapitaalinjectie is bedoeld om de verdere uitbreiding van Izy Coffee te ondersteunen.

De crowdfundinglening heeft een looptijd van 5 jaar en biedt een aantrekkelijk jaarlijks rendement van 8% bruto (5,6% netto) voor particulieren en 8% bruto en 8% netto voor bedrijven. Investeerders krijgen ook toegang tot het IzyCoffee Ambassadeurschap, dat 260 Free Coffee Ambassador Thursdays omvat (gedurende 5 jaar, elke donderdag, in totaal 260 dagen) met een onbeperkt aantal koffie voor persoonlijk gebruik. Met 3 koffies per donderdag aan 5 euro per stuk, vertegenwoordigt dit een gezamenlijke waarde van bijna 4.000 euro.

Derde keer, hoop opomzetverdubbeling

Art Buyse, de oprichter van Izy Coffee, heeft voor de derde keer succesvol gebruik gemaakt van de Winwinner crowdfunding formule. Beginnend met één koffiebar in Izegem in 2019, is Buyse uitgegroeid tot 13 koffiezaken en nu is hij van plan om er nog 9 aan toe te voegen, wat het netwerk van “koffiecafés” op een totaal van 22 brengt. De uitbreiding beoogt minstens één koffiebar in elke Vlaamse provincie, met twee nieuwe openingen in Brussel. In West-Vlaanderen ligt de focus op Brugge, waar de negende Izy Coffee-shop in de provincie komt. Izy Coffee genereert momenteel een omzet van 3 miljoen euro en met de toevoeging van de nieuwe bars wordt verwacht dat dit cijfer bijna zal verdubbelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.