Bakkerij Vangeloven in Voorschoven stopt vanwege de hoge energiekosten, maar staat open voor overname

Na 72 jaar zijn de deuren van bakkerij Vangeloven in Voorshoven gesloten. De schappen en toonbank zijn leeg. “Door de hoge energiekosten was het niet meer rendabel. Dit is het einde van mijn verhaal”, vertelt Wim Vangeloven.

Bakkerij Vangeloven sluit de deur van zijn winkel in Voorshoven. Wim Vangeloven (58) deed alles alleen. “Om 2 uur ’s nachts stond ik op om taarten en broodjes te bakken,” zegt Wim. “s Avonds om 6 uur was ik nog aan het werk. Het leven van een bakker is zwaar, vooral als je alleen bent. In de winkel had ik wel hulp van verkooppersoneel.

Maar vanwege de stijgende energiekosten ging Wim praten met zijn accountant. “Ovens, koeltogen en koelcellen en elektriciteit waren de grootste kost. Er bleek geen rendement meer te zijn!”

Bakkerij Vangeloven bestond 72 jaar. “Mijn ouders begonnen de zaak in 1950”, legt Wim uit. In 1950 was het ondergebracht in de schuur van mijn grootouders. Het brood werd gebakken, maar pa bracht het ook rond met de fiets en daarna met de auto. in 1988 nam ik de bakkerij over!

Overname?

“Een kleine bakker kan zich geen maandelijkse elektriciteitsrekening van 3.000 euro veroorloven,” zegt Wim eerlijk. “Ik geloof dat dit 10 jaar zal duren en ik kan mij dat niet veroorloven. Ik ben ook voorzitter van de Bakkersbond in Maaseik. Ik heb mijn collega’s laten weten dat ik mijn bakkerij ga sluiten. Natuurlijk is dit erg moeilijk voor mij. “

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.