Een investering van 12 miljoen euro zorgt voor lokale banen
Met de stijgende vraag naar Belgische chocolade van hoge kwaliteit van consumenten, heeft Cargill geïnvesteerd in een nieuwe productielijn voor vloeibare chocolade in haar fabriek in Moeskroen in België. Deze investering vergroot het vermogen van het bedrijf om melkchocolade en pure chocolade te produceren en creëert lokaal 10 nieuwe banen.
De chocolade- en cacaoproductent Cargill opent een productielijn van wereldklasse in het laatste kwartaal van 2018. Met een investering van 12 miljoen euro ($ 14 miljoen) zal het bedrijf in staat zijn om om haar mogelijkheden op het gebied van chocolade uit te breiden. De investering is een antwoord op de groeiende vraag van klanten naar hoogwaardige, op maat gemaakte chocolaatjes en individuele klantspecificaties.
Vraag naar kwaliteit Belgische chocolade
De nieuwe productielijn, evenals de diepgaande kennis van chocolade van het bedrijf, zijn uitgebreide ervaring in de agro-voedingssector en zijn R & D-expertise, zullen voedselfabrikanten helpen om te innoveren in een markt die wordt gekenmerkt door snelle evolutie van consumentenvoorkeuren en -verwachtingen. Inge Demeyere, algemeen directeur van Cargill voor chocolade- en suikerglazuurpasta-activiteiten in Europa, zei: “Plezier is een van de belangrijkste factoren in de vraag naar chocolade van hoge kwaliteit. Dankzij de nieuwe productielijn kunnen we beter tegemoetkomen aan de behoeften van België op het gebied van chocolade, en meer kwaliteitschocolade aanbieden aan klanten van internationale markten die willen profiteren van de Belgische expertise die wereldwijd wordt erkend. Bij Cargill zijn we volledig toegewijd aan onze langetermijngroei op de Belgische chocolademarkt. “
België, een strategische markt
Cargill heeft momenteel ongeveer 150 mensen in productie en aanverwante diensten in Moeskroen. België staat al vele jaren centraal in de chocolade- en cacaosector van Cargill, dankzij de traditie van iconische chocoladeproductie in combinatie met een hoge prioriteit voor productveiligheid en -integriteit. De fabriek in Mouskroen behandelt donkere chocolade en melkchocolade in vloeibare en vaste vorm voor fabrikanten die actief zijn in de sectoren banketbakkerij, koekjes, bakkerij, ijs en ambacht. Het bedrijf heeft een andere chocoladeproductielocatie in Antwerpen, België, waar vloeibare en vaste chocolade wordt geproduceerd.
Over Cargill
De 155.000 medewerkers van Cargill in 70 landen werken onvermoeibaar aan het realiseren van ons doel om de wereld op een veilige, verantwoorde en duurzame manier te voeden. Elke dag brengen we boeren dichter bij markten, klanten naar ingrediënten en mensen en dieren naar het voedsel dat ze nodig hebben om te gedijen.We combineren 153 jaar ervaring met nieuwe technologieën en nieuwe kennis om te dienen als een vertrouwde partner voor klanten in voedsel, landbouw, financiën en industrie in meer dan 125 landen. Tegelijkertijd bouwen we aan een sterkere, meer duurzame toekomst voor de landbouw.
Cargill in België
Cargill werd in 1953 opgericht via een graanimportkantoor in Antwerpen in 1953. We hebben nu meer dan 1000 werknemers op acht locaties: Antwerpen (twee locaties), Izegem, Gent, Herent, Vilvoorde, Mechelen en Moeskroen. Het bedrijf voert verschillende soorten activiteiten uit in het land, waaronder de productie van voedselingrediënten en de verwerking, distributie en handel van verschillende granen en oliehoudende zaden. Het Europese hoofdkantoor van Cargill voor zijn levensmiddelenbedrijf en het Europese R & D-centrum van Cargill bevinden zich ook in België.
Over Cargill Cocoa & Chocolate
Cargill Cocoa & Chocolate biedt haar klanten hoogwaardige producten en diensten om hen te helpen, vandaag en in de toekomst. We bieden constant een breed scala aan producten, waaronder poeder, sterke drank en cacaoboter, chocolaatjes, toppings en coatings, om onze klanten te helpen zich van de rest te onderscheiden. Cargill biedt gemoedsrust op korte en lange termijn; In het dagelijks leven werken we volgens de hoogste veiligheidsnormen en bieden we degelijk risicobeheer.
Geef als eerste een reactie