Cargill bouwt Chocoladehuis om klanteninnovatie te dynamiseren

Cargill bouwt een chocoladecomplex van 21 miljoen dollar om de productinnovaties van de klanten te begeleiden, bij te staan en makkelijker te maken. Het nieuwe “House of Chocolate” voegt een chocolade-ervaringscentrum, een unieke proeffabriek en een sensorisch laboratorium toe ter ondersteuning van de productontwikkeling en -training. En dat alles op één en dezelfde locatie, in Moeskroen, naast de bestaande chocoladefabriek.


In een poging om een betere productontwikkeling mogelijk te maken en de samenwerking met de klant te verbeteren, onthult Cargill zijn plannen voor het “House of Chocolate” in zijn vestiging in Moeskroen, België.

Het complex, dat zal worden gebouwd naast de bestaande chocoladefabriek van het bedrijf, zal een ultramodern chocolade-ervaringscentrum, een unieke proeffabriek, een sensorisch lab en een creatieve werkruimte voor het Europese R&D-team van chocolade-ingenieurs van het bedrijf omvatten.


Het nieuwe 700 vierkante meter grote complex zal klanten het gemak van een all-in-one ontwikkelingsproces laten ervaren. Het zal hen inspiratie geven, innovaties tonen en trainingen aanbieden, via proeflaboratoriumtests, sensorische tests en ten slotte, ook productiemogelijkheden op commerciële schaal. En dat alles op één en dezelfde locatie, nl. Moeskroen.

Klant ondersteunen bij elke stap van de productontwikkeling


“Innovatie staat centraal, omdat we al onze expertise en middelen samenbrengen”, aldus Harold Poelma, President van Cargill Cacao & Chocolade. “Het zal ons in staat stellen om met klanten samen te werken bij elke stap van hun productontwikkelingstraject, waarbij ideeën worden omgezet in realiteit door middel van een gestroomlijnde aanpak om innovatie te vergemakkelijken om zo het product met een grotere efficiëntie en snelheid op de markt te kunnen brengen”.


Het ‘one-of-a-kind House of Chocolate’ brengt drie kritische functies onder één dak. In het chocolade-ervaringscentrum van het bedrijf kunnen klanten inspiratie opdoen bij de gourmet-chocoladekoks van Cargill, nieuwe productconcepten brainstormen en hun chocoladekennis vergroten door middel van diepgaande trainingssessies. De on-site pilot plant stelt productontwikkelaars in staat om hun concepten te testen door middel van kleinschalige productieruns die de productieomstandigheden van industriële lijnen nabootsen, terwijl het interne sensorische lab ervoor zorgt dat deze producten voldoen aan de verwachtingen van de consument op het gebied van smaak, uiterlijk, textuur en nog veel meer.

40 chocolade-ingenieurs


Bemand door een team van meer dan 40 chocolade-ingenieurs waaronder sensorische experts, technische servicespecialisten en R&D-wetenschappers, zal de nieuwe faciliteit dienen als draaischijf voor alle chocolade-, coating- en vulactiviteiten van Cargill.
“Het is passend dat we deze investering in België doen, gezien de unieke plaats die dit land inneemt in de chocoladewereld”, zegt Inge Demeyere, Managing Director van Cargill Chocolate Europe. “Ons Huis van Chocolade bouwt voort op die rijke traditie en biedt klanten een unieke locatie om alles te ontdekken wat mogelijk is met onze state-of-the-art capaciteit en ons brede gamma van merken zoals Cargill, Veliche Gourmet™ en Smet.

Pilootcentrum opent in 2021

De bouw is al begonnen, met de opening van het pilootcentrum in het najaar van 2021. Het chocolade-ervaringscentrum en het sensorisch labo zullen operationeel zijn in januari 2022. Het nieuwe complex zal ongeveer 10 nieuwe banen creëren.
In overeenstemming met het engagement van Cargill op het vlak van duurzaamheid, bevat het nieuwe complex geavanceerde technologie om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, met inbegrip van het gebruik van geothermische energie om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen.

Vorige vernieuwingen in Cargill, Moeskroen


De investering volgt nadat ander, aangrenzende chocoladeproductiefaciliteiten in Moeskroen al een upgrade kregen. We danken aan nieuwe voorzieningen om de hoeveelheid suiker te verminderen uit 2019 en een productielijn voor vloeibare chocolade, die in 2018 werd voltooid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.