Chocolatier Stijn Declerck opent winkel in Het Pand in Waregem

Chocolatier Stijn Declerck (32) van Chocolaterie D’Origine telt de dagen af tot 19 augustus 2022. Dan opent hij zijn derde winkel op een toplocatie: het vernieuwde winkelcentrum Het Pand in Waregem. Voor Stijn uit Desselgem, die verhuisd is naar Kortrijk, waar hij vandaag zijn atelier heeft, betekent dit een terugkeer naar zijn geboortestreek. “Waregem wordt mijn belangrijkste winkel”.

Stijn Declerck zette een tiental jaar geleden zijn eerste stappen als chocolatier in de garage van zijn ouderlijk huis. Vandaag heeft hij ook een atelier en een winkel in Kortrijk. Naast de winkel in Kortrijk runt zijn moeder nog altijd een chocoladewinkel in Desselgem. Waregem wordt dus de derde locatie. De winkel komt daar in een toplocatie, in het vernieuwde Pand in het centrum van de stad.

Toplocatie

Stijn: “In Kortrijk heb ik mijn winkel en atelier waar ik woon, buiten de ring in de Moorseelsestraat. Dat betekent ook dat er geen passanten komen, wat een nadeel is. Hetzelfde geldt voor de winkel in Desselgem, die mijn moeder al heel lang uitbaat. Maar een drukke winkelbuurt biedt interessante mogelijkheden. In Waregem zullen bezoekers me zien werken, met name in het kleine atelier achter de winkel waar ik pralines maak en afwerk. Ik wil dat een bezoek aan mijn winkel een belevenis wordt. Het eigenlijke atelier zelf blijft in Kortrijk, waar ik ook workshops zal blijven aanbieden. De winkel daar zal ook open blijven, maar minder frequent dan vroeger.

Cacaobonen uit Zuid-Amerika

Stijn: “De grondstoffen zijn zeer belangrijk. De streek van oorsprong is bepalend. Alle cacaobonen komen bij mij uit Zuid-Amerika, telkens uit uit één streek. Dat zorgt voor een pure smaak en een uitstekende kwaliteit. Het is voor mij heel belangrijk dat de klant hierover goed geïnformeerd wordt. Voor de hazelnootpraliné haal ik dan weer mijn grondstoffen uit Piëmonté in Italië.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.