Werken met vegan chocolade biedt mogelijkheden

Soms is het interessant om even over het muurtje , of beter nog over de grens te kijken hoe de chocolatiers er werken. De Bonte Koe Chocolade in Schiedam heeft de afgelopen twee jaar veganistische chocoladeproducten ontwikkeld, die volgens zaakvoerster Amy Klein kansen bieden, vooral bij jongere consumenten. Het is echter een uitdaging gebleken om de juiste textuur en smaak te creëren met plantaardige melk en room. Plantaardige zuivel gedraagt zich anders dan dierlijke producten.

De Bonte Koe is een familiebedrijf dat in 1992 werd opgericht en bekend staat om zijn chocolaatjes van hoge kwaliteit, gemaakt met eerlijke ingrediënten. Na de overname door de tweede generatie besloten de huidige zaakvoerder Connor en Amy Klein om alleen nog maar biologisch gecertificeerde ingrediënten te gebruiken en ook veganistische chocoladeproducten aan te bieden, waaronder pralines, melkchocolade en witte chocolade.

Uitdaging”

“Het ontwikkelen van veganistische chocoladeproducten was een grote uitdaging voor De Bonte Koe Chocolade”, vertelde Amy Klein. Zij legt uit dat het vervangen van dierlijke room door plantaardige melk een ander bereidingsproces vereist, en ook de smaak is anders. Ook de naamgeving van de producten kan problematisch zijn, want veganistische chocolade “melkchocolade” noemen is niet toegestaan door het NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren-Autoriteit). Ondanks deze uitdagingen is er een groeiende belangstelling voor veganistische chocolade, vooral onder jongere consumenten die steeds bewuster met hun dieet omgaan. De Bonte Koe biedt tijdens de feestdagen veganistische opties aan om aan deze vraag te voldoen.

Probeer het!

vandaar dat Amy Klein andere chocolatiers en patissiers aanbeveelt om te experimenteren met veganistische chocolade vanwege de toenemende belangstelling voor veganistische opties onder jonge klanten. Ze stelt voor om online naar voorbeelden en instructievideo’s te zoeken en de producten met een team te testen. Ze merkt echter ook op dat de hogere prijs van plantaardige ingrediënten, zoals veganistische room, een uitdaging vormt. Desondanks gelooft Klein dat het aanbieden van veganistische chocolade veel mogelijkheden creëert voor chocolatiers en voordelig kan zijn, vooral voor jongere klanten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.