De bakkerij en banketbakkerij Co-Pains opent tweede winkel

Het succesvolle concept van Serge Lamoral (32), Co-Pains, wordt uitgebreid met een filiaal aan de Wijnegemsteenweg in ‘s-Gravenwezel(Schilde). Het dorpscentrum krijgt er zo een nieuwe bakkerij bij. De nieuwe winkel, gerund door Karin Brughmans (46) en Werner Van Es (47), gaat in mei open.

Het verhaal van Co-Pains begon in mei 2020 met een pop-up in de Paalstraat in Schoten. Iedereen is ondertussen bekend met Co-Pains. De winkel in Schoten is niet echt een warme bakkerij, daar de productie in bakkerij-werkplaats Brood & Banket Service (BBS) in Brasschaat plaatsvindt. Toch wordt er in Schoten ook heel wat afgebakken”, aldus Lamoral. Naast brood, gebak, cake en sandwiches biedt de winkel ook producten van andere plaatselijke handelaars aan. Het assortiment van Jef’s slagerij is zo goed verkocht dat de slager begin februari een winkel heeft geopend naast de bakkerij in hetzelfde gebouw.

Uitgebreid aanbod

In ’s Gravenwezel was er vroeger een bakkerij op de Wijnegemsteenweg, maar de winkelstraat staat nu leeg. “Toen een pand tegenover slagerij Van Sanden vrijkwam, leek ons dat de ideale locatie voor een nieuwe vestiging”, zegt Lamoral. “We gaan hier hetzelfde aanbieden als in Schoten. Het assortiment brood en gebak zal worden aangevuld met producten van “Co-Pains” en lokale partners “.

Terwijl Lamoral zich als patissier op de producten kan blijven concentreren, zullen Brughmans en Van Es de nieuwe winkel in ‘s-Gravenwezel leiden. De opening is voorlopig gepland in mei. “Precies een jaar na de opening in Schoten. Wij plannen ook nog meer uitbreidingen. Er zitten al verschillende winkels in de pipeline,” verrast Lamoral ons.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.