Goesting: nieuwe bakkerij, slagerij en delicatessenwinkel in Erps-Kwerps geopend

Op 22 juli 2020 – volop in de tweede coronagolf – openden Remko Wouters (34) en Leen Slachmuylders (33) – weliswaar met een maandje vertraging – een nieuwe delicatessenzaak in de Zavelstraat in Erps-Kwerps: GOESTING. Het gaat om een bakkerij, slagerij, kaas en delicatessenwinkel, allemaal in hetzelfde pand. Iedereen kan er terecht voor brood, patisserie, chocolade, vlees, ambachtelijke producten, wijn, …

Leen en Remco baten al de Spar aan de Kerkhoflaan in Berg uit. Ze waren ondertussen al een tijdje op zoek naar een ander pand voor een nieuw project. Uiteindelijk botsen ze op een gebouw in de Zavelstraat in Erps-Kwerps. En hier is dan hun nieuwe realisatie ontstaan: Goesting, een bakkerij, slagerij en delicatessenzaak onder één dak. De naam spreekt voor zich: “Omdat we er heel veel zin in hebben, maar ook natuurlijk omdat we fijne producten brengen, waar je veel goesting van krijgt”, vertelt Leen.

Assortiment

De winkel steunt op twee pijlers: er zijn de lokale kwaliteitsproducten van de leveranciers en ambachtslieden uit de buurt. De tweede pijler is dan meer de gangbare producten, een selectie van alledaagse producten zoals brood of hamworst tegen normale prijzen. Het assortiment is dus breed. Je kan er ook terecht voor traiteurartikelen. Er is een eigen warme keuken, waar al de gerechten in huis worden bereid.

Fijne kazen

“De kazen die we brengen zijn toch net iets beter dan het gamma uit de gewone supermarkt”, vertelt Leen Slachmuylders. “Hier snijden we de kaas met de hand van de bol. Zo kunnen de kazen blijven ademen. Ook bij vlees zijn er hier kwaliteitsproducten te vinden. Mijn vader, mijn ooms en mijn grootvader waren allemaal slagers. Ik denk dat het aan hen te danken is dat ik die liefde voor fijn vlees en lekker vleeswaren bezit”

Chocolade

Remko is dan vooral trots op het assortiment chocolade dat ze bij Goesting aanbieden: Centho. “Wij zijn het enige bedrijf in België dat Centho chocolade aanbiedt – naast de eigen winkels natuurlijk. Geert Decoster van Centho is beroemd over de hele wereld”.

Nummer

Om ervoor te zorgen dat de aankopen vlot verlopen wordt er gewerkt met een doorschuifsysteem met nummers. “We werken met een halve cirkel,” zegt Leen. “Bij elke klant gaat een medewerker mee. Zo hoeft een klant die kaas, vlees en brood wil kopen niet in de rij te staan, maar worden alle aankopen in één keer verwerkt. Daarna kan de klantkiezen of hij direct betaalt of dat hij nog eens verder wil rondkijken.”

Broodzakken

Tijdens de eerste week dook al een schoonheidsfoutje op: zo was er iets fout met de recyclebare broodzakken zonder parafine. Het brood bewaarde er niet lang in. Nu zijn er opnieuw gewone broodzakken met parafine in gebruik en de klanten werden voor hun eerdere aankoop gecompenseerd.

Beelden: facebook Goesting, Centho