Het nieuwe Belgische team voor de Coupe du Monde zoekt kandidaten

Er is (eindelijk) weer een team om België – als het echte patisserieland dat we zijn – te begeleiden naar de volgende (pre)selecties van de Coupe d’Europe en de Coupe du Monde de la Pâtisserie. De vorige vzw is overgedragen naar een nieuwe organiserende structuur. België behoort nog altijd tot de top vijf van best presterende patisserielanden ter wereld. Het nieuwe team wil die positie en reputatie bevestigen. De comeback van het Belgische team is gepland tijdens Europain 2024. 

Deelnemen aan een wedstrijd op het hoogste niveau vraagt veel tijd, ervaring en expertise, niet alleen tijdens de wedstrijd zelf, maar vooral ook in de aanloop er naartoe: de brainstorm, de opleiding, de trainingen, de organisatie, de administratie, de sponsoring en de begeleiding. Het nieuwe team steunt daarbij op ervaren patissiers en chocolatiers die eerder al aan de Coupe du Monde hebben deelgenomen. Ze kennen de geur en smaak van het podium, voor en achter de schermen, en staan nu klaar om de nieuwe generatie naar de top te begeleiden. De nieuwe Belgische organisatie bestaat uit voorzitter Raphaël Giot, vice-voorzitter Jean-Philippe Darcis, penningmeester Patrick Aubrion en communicatieverantwoordelijke Bruno Van Vaerenbergh.

Het team is op zoek naar gemotiveerde kandidaten, maar evengoed naar gepassioneerde assistenten om het team bij te staan tijdens de trainingen. Ook coaches die zich geroepen voelen om de kandidaten te begeleiden – rond chocolade, ijs, suiker, dessert, tussengerechten, artistieke aanpak – zijn van harte welkom. Wie graag wil meewerken kan terecht bij voorzitter Raphaël Giot: r_giot@yahoo.fr.

Tekst: Dries Van Damme

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.