In de bakkerij Gansbeke in Destelbergen brak brand uit met veel materiële schade als gevolg

In het pand van bakkerij Gansbeke aan de Haenhoutstraat in Destelbergen is op dinsdag 20 juni 2023 een grote brand uitgebroken, waardoor zes mensen, onder wie de eigenaar en een werknemer, in het ziekenhuis zijn opgenomen. Het incident, dat dinsdagochtend plaatsvond, wordt volgens het parket beschouwd als een brand door een ongeval.

De brand in de opslagruimte van het oude bakkerijgebouw, waar brandbare materialen lagen opgeslagen, verspreidde zich snel en veroorzaakte niet alleen aanzienlijke schade aan de bakkerij zelf, maar ook aan naburige huizen. De brandweer arriveerde snel en slaagde erin verdere uitbreiding te voorkomen en had de brand uiteindelijk na meer dan twee uur blussen onder controle.

Hoewel er geen gewonden werden gemeld, werden de personen die aan de rook waren blootgesteld uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De precieze oorzaak van de brand bleef aanvankelijk onduidelijk, waarbij de eerste speculaties wezen op een gasexplosie. Het parket heeft echter een expert aangesteld die bevestigde dat de brand een ongeluk was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.