Puratos neemt Deens bedrijf Give Konfekture over

Puratos heeft het Deense bedrijf Give Konfekture overgenomen, een leverancier van fruitvullingen en -geleien voor bakkerijen en industriële zuivelfabrieken. Dit is de derde acquisitie van Puratos sinds het begin van het jaar. Eerder ging het om twee kleine ondernemingen in Italië en Tsjechië.

Give Konfekture heeft zich in meer dan 30 jaar ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van fruitvullingen en -jam voor de professionele Deense industriële bakkerij- en zuivelmarkt. Puratos, dat meer dan 25 jaar geleden in Denemarken werd opgericht, heeft de laatste jaren een sterke groei gekend van haar Deense activiteiten en is vandaag een belangrijke leverancier van innoverende ingrediënten voor bakkerij en zoetwaren, alsook van Belgische chocolade. Give Konfekture heeft ongeveer 20 werknemers, maar publiceert geen omzetcijfers

Onafhaneklijk, maar synergieën vinden

Jacob Jensen, die de tweede generatie is die het familiebedrijf leidt, blijft het bedrijf leiden. Het blijft ook gescheiden van Puratos Denemarken. Alleen de aandeelhoudersstructuur zal veranderen. De twee ondernemingen zullen echter de mogelijkheden voor samenwerking onderzoeken.

Vorig jaar behaalde Puratos een omzet van ongeveer 2 miljard euro met 9.000 werknemers. BB

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.