Nieuwe bakkerij Boulot in Borgerhout geopend

Op 5 januari opende een nieuwe bakkerij haar deuren in Borgerhout. De bakkerij wordt gerund door twee vrouwen die erg enthousiast en met veel goesting dit project aanvatten. De naam van hun bakkerij is Boulot en verwijst naar een Frans roggebrood met desem. En daarmee is ook de kernboodschap van hun bakkerij duidelijk: hier verkrijg je enkel kwalitaitief hoogstaand desembrood!

Van woensdag tot zaterdag (8.00 tot 14.00 uur) biedt Bakkerij Boulot authentiek brood, viennoiserie en af en toe ook wat patisserie aan. Truus en Ann hebben elkaar ontmoet in een bakkerij in Mechelen. Ze woonden echter beiden in Borgerhout en waren gefrustreerd omdat zij in hun dorp weinig kwaliteitsbrood konden vinden. De beslissing om in Borgerhout een eigen zaak te beginnen lag voor de hand en beiden vatten de koe bij de horens, zochten en vonden een plek waar ze die bakkerij konden uitbaten.

“Eigenlijk roeien we zo een beetje tegen de stroom op” vertelt Truus die uit een bakkersgeslacht stamt, maar aanvankelijk een andere studierichting koos en vervolgens 16 jaar als IT-er werkte vooraleer ze toch toegaf aan haar liefde voor brood. “Vandaag gaan veel bakkers met pensioen. En dat is heel jammer, want het is een erg mooi beroep. Maar veelal verborgen, letterlijk en figuurlijk: de bakker werkt achteraan en ’s nachts in zijn verborgen atelier. Vandaar ook onze keuze voor een open atelier, zodat het publiek het bakproces in de winkel kan zien en volgen. “

Desembrood

Voor hun broden werken ze met bloemsoorten die ze uit België en Frankrijk halen. “En we gebruiken geen conserveringsmiddelen. Bij Bakkerij Boulot is alles puur, want we werken enkel met desem, niet met gist. Daardoor bakken we ook niet ’s nachts. We beginnen overdag en laten de desem in het deeg in de koelkast rustig zijn werk doen. We beginnen pas te bakken rond 5 uur ’s morgens. Daardoor is het ook haalbaar voor ons. We bieden verschillende soorten desembroden aan, zoals ook het Boulot-brood dat gemaakt is van roggebloem. De naam van onze bakkerij verwijst naar dit type brood.”

Naast desembrood maken Anne en Truus ook stokbroden en viennoiserie: croissants en chocolademuffins. “Truus neemt dit voor haar rekening. Truus leerde de knepen van het vak bij Aldo in Antwerpen, een vermaarde desembakkerij. Het is een arbeidsintensief werkprocédé dat ze met hart en ziel vervult”, aldus Anne.

Geen feest

“Helaas beginnen we het jaar niet met een groot openingsfeest. Maar we hebben wel een extra openingsdag op 10 januari (8u tot 14u): naar goede Antwerpse traditie bakken we dan #worstenbrood en #appelbollen. Wilt u een voorbestelling? Stuur een e-mail naar info@bakkerijboulot.be of bezoek ons.

Sint-Marcussraat 27 in Borgerhout. Geopend sedert 5 januari, telkens van woensdag tot en met zaterdag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.