Brood en Banket
  • Home
  • Over Brood en Banket
  • Archief
  • Alle artikelen
  • Advertorials
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Nieuwsbrief
  • Contact

Actua

Nieuwe website Ter Groene Poorte (Brugge) brengt oud-leerlingen in kaart

17 september 2018 Kurt Deman 0

“Onder de rubriek Kenniscentrum – oud-leerlingen kunnen bezoekers een postcode of gemeente invullen”, verduidelijkt algemeen directeur Iris Cornette. “Als resultaat krijgen ze dan een bakkerij, slagerij of restaurant van een oud-leerling voorgeschoteld. Handig want we […]

Actua

Brussel organiseert zijn eerste bakkerijbeurs

14 september 2018 Dries Van Damme 0

Goed nieuws voor liefhebbers van zoete lekkernijen. Maandag 24 september zal de eerste Brusselse beurs voor de bakker worden gehouden. Ontdek vanaf 11 uur in een van de zalen van “Tour en Taxis” een groot […]

Actua

Zweedse patissier pakt uit met kubusvormige croissant

11 september 2018 Kurt Deman 0

Met een cronut win je al lang geen originaliteitsprijs meer. De boeivormige donut met croissantdeeg zagen we allemaal wel al passeren via social media. “Maar wat als van de croissant nu eens een kubus maken?”, […]

Actua

Jurgen Koens en Tom van Woerkum richten Pastry School 040 op

10 september 2018 Kurt Deman 0

De Nederlandse toppatissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum starten in januari 2019 met een professionele patisserieopleiding die zich in hoofdzaak richt tot patissiers uit de horeca. “‘Het is een professionele opleiding, waar we veel […]

Actua

De nieuwe B&B komt eraan!

10 september 2018 Kurt Deman 0

B&B pakt deze maand uit met een extra dik nummer n.a.v. Broodway ! We brengen onder meer reportages bij Jens Patisserie in Oelegem, Bruud in Gent en Bart Ardijns (TGP). We bezochten een broodsommelier in […]

Bedrijven

Gourmand wordt Gourmand Pastries

6 september 2018 Kurt Deman 0

Gourmand heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de productie van viennoiserie-, Danish- en bladerdeegproducten. Om die wending te versterken breidt het Moeskroense bedrijf zijn naam uit tot Gourmand Pastries. Daarnaast lanceert het ook een […]

Actua

Bakkerij Wiame bestaat honderd jaar

4 september 2018 Dries Van Damme 0

Bakkerij Wiame – tot voor enkele jaren Bakkerij Wiame-Vangrootloon – viert haar honderdjarige bestaan. De zaak opereert sinds twee jaar vanuit een fonkelnieuw bakkersatelier in Sint-Truiden. De vierde generatie staat er mee aan het roer. […]

Actua

Twee Wetterse bakkers sluiten de deuren

4 september 2018 Dries Van Damme 0

De afgelopen weken kondigden zowel Bakkerij Braeckman als Patisserie Bracke aan dat ze op zoek zijn naar een overnemer. Daarmee eindigt in beide gevallen een lange bakkerstraditie.

Actua

Ambacht & Business demonstreert op Broodway

4 september 2018 Dries Van Damme 0

Ambacht & Business sluit zijn activiteiten voor 2018 in stijl af op Broodway met een reeks inspirerende demo’s. Ryan Stevenson (Callebaut) gaat op zondag 30 september (16u30) aan de slag met karamelchocolade en ruby chocolade. […]

Actua

Op bezoek bij toonaangevende bakkers in Noord-Frankrijk

4 september 2018 Dries Van Damme 0

Op 20 september organiseert Ambacht & Business een trendtour naar enkele van de beste broodbakkers van Noord-Frankrijk: Boulangerie Vienne (Santes), Maison Caradeuc (Carvin), Le pain de nos Ancêtres (Landas) en Gîte Dartmoor Cottage (Merris). Naast […]

Berichten paginering

« 1 … 149 150 151 … 167 »
Advertorial

Doony’s® Lemon Meringue brengt de zomer naar je toonbank

15 juni 2025 0

Het wordt een zoete en smakelijke zomer – ook in jouw bakkerij! Met deze zomerse topper breng je frisse en fruitige smaken naar je toonbank. Geef je klanten een verfrissende smaakbeleving met Lemon Meringue ✔️ […]

Advertorial

Familiale chocolaterie over te nemen in de provincie Luik

7 april 2025 0

Chocolatier Demaret is een uiterst succesvolle chocolaterie die al sinds 1981 geliefd is bij klanten uit de provincie Luik. Met de tweede generatie aan het roer wist dit familiebedrijf een mooie reputatie en naam uit […]

Advertorial

Heerlijk romig ijs in een handomdraai met de Inex IJsmix

14 maart 2025 0

Inex biedt met een kant-en-klare IJsmix de perfecte oplossing voor ijsbereiders, bakkers, patissiers en chefs die hun klanten het allerbeste ijs willen bieden in een mum van tijd. Met de Inex IJsmix kies je voor […]

Brood en Banket juni 2025

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam *
Bevestig je aanmelding *
Bezig met laden

Contact

Brood en Banket is een
uitgave van Bureau 44.

Rodenonnenstraat 11/00.02
8000 Brugge
0887.679.959

info@bureau44.be

www.bureau44.be

Follow us on Social Media
facebook instagram

  • Bureau 44
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring
  • Inloggen

Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes

NL: Onze website gebruikt cookies om informatie over je apparaat te raadplegen en/of op te slaan. Als je hier geen toestemming voor geeft, kan dat een invloed hebben op bepaalde functies. FR: Notre site utilise des cookies pour consulter et/ou stocker des informations sur votre appareil. Si vous ne donnez pas votre autorisation, cela peut affecter certaines fonctions. Cookieverklaring

  • Français (Frans)
  • Nederlands