Pas op voor teveel kleurstoffen in felgekleurde macarons!

In de Franstatlige pers, nl. in Sudinfo verscheen een artikel over het gebruik van kleurstoffen in gebak en confiserie in Frankrijk. Het is zeker geen vreemd beeld: macarons in fluorescerend geel, intens rood of violet. Maar die kleur van de macarons is soms te wijten aan een “overdosis kleurstoffen”. En die overdosis kleurstoffen is volgens een onderzoek van de Franse dienst “fraudebestrijding” aanwezig bij een kwart van die typische Franse banketbakkersproducten !

“Uit het onderzoek naar het gebruik van kleurstoffen in zoetwaren en voedseldecoraties is gebleken dat er sprake is van recordniveaus van producten die ongeschikt zijn voor consumptie omdat zij een risico voor de consument vormen”, blijkt uit het verslag over 2018 van het directoraat-generaal Concurrentie, consumentenzaken en fraudebestrijding (DGCCRF), dat op maandag 25 maart 2019 is gepubliceerd.

Zo “bevat een kwart van de macarons en ook confisserie allerlei kleurstoffen in excessieve of verboden hoeveelheden”, zo blijkt uit dat onderzoek.

Professionals die “niet aarzelen om teveel kleurstoffen te gebruiken om een waaier aan “superproducten” aan te bieden handelen uit “onwetendheid van de regelgeving”, aldus het DGCCRF.

Gezien de geconstateerde anomalieën werden daarom vorig jaar in Frankrijk naar “21 bedrijven aanmaningen gestuurd of macarons uit de handel genomen door misgebruik van kleurstoffen en nog eens zes op meringues.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.