Cupcakes voor Pasen

Triple chocolate Easter cupcake
level 2
Hier komt het échte genieten: drie keer chocolade in één cupcake. Het begint allemaal met een smeuïge cupcake van echte chocolade gemengd met chocoladechips voor een lekkere beet. Voor de glazuur gebruikt de chef een echte chocoladeganache. Decoreer naar eigen smaak of pas aan naar het seizoen – in dit geval een vogelnestje in ganache.

Receptcomponenten

Gebruikte Callebautproducten

Brownie Cake Basis

Ingrediënten Bereiding
Samen smelten. Laten afkoelen.
  • 3
    grote eieren
  • 275g
    lichtbruine basterdsuiker
Samen opkloppen en in de afgekoelde gesmolten chocolade gieten.
  • 85g
    A.P. Bloem
  • 40g
    cacaopoeder
Samen zeven. Onder het chocolademengsel scheppen.
Onder het deeg roeren. In cupcakevormpjes gieten. Bakken gedurende 25 minuten aan 160°C.

Ganache Topping

Ingrediënten Bereiding
  • 250g
    slagroom
Aan de kook brengen. Lichtjes laten afkoelen.
De room over de chocolade gieten. Goed roeren. Laten opstijven.
De donkere ganache goed opkloppen tot het bekomen van een consistentie die makkelijk kan gespoten worden rond de cupcake.
TIP : Om de chocolade cupcake smeuïg te houden, dop de bovenkant van het cakeje in stock siroop (50% suiker en 50% water samen gekookt).
Opbouw : spuit een kring van donkere opgeklopte chocoladeganache bovenop elke cupcake.

Recept van Callebaut – voorjaar 2019