Robot verpakt pralines in Brugse chocolaterie

Roose’s Chocolate World in Brugge liet een robot bouwen om de klanten op een bijzondere manier te verwennen. Daarvoor moeten ze niet ver zoeken, want de zoon van de eigenaar, Michiel Roose, produceerde de Chocomatic in zijn bedrijf Roose Automation. Odertussen is de ChocoMatic een echte blikvanger geworden. Klanten gebruiken een tablet of hun eigen smartphone om de robot te bedienen die hun keuze realiseert uit een verscheidenheid aan pralines.

Het verpakt de pralines in een grote verscheidenheid van vormen en kleuren voor de verbaasde ogen van de klanten. Het maakt gebruik van een Robolink robot gemonteerd op een lineaire slede.

Een klante gaat Roose’s Chocolate World binnen in de Havenstraat 1 in Brugge. Ze nadert een glazen kast met verschillende displays gevuld met heerlijke chocolaatjes. Een verkoopster die de een ballotin kan samenstellen, is niet in zicht. Maar geen zorg, in plaats daarvan legt de klant haar vinger op een terminal met touchscreen, scrollt door het aanbod, stelt een selectie pralines samen Enter en plaatst een doos op de voet van een robotarm – de selectie werkt zelfs met de smartphone.

Na bevestiging werkt de robotarm de bestelling af

Nadat de klant op de enter-toets heeft geklikt, begint de zwart-oranje robot met zijn werk. Hij beweegt op en neer in de glazen ruimte, zwaait zijn arm in alle richtingen, reikt in de displays, pakt pralines op met een zuignap, plaatst ze in de doos, wikkelt de lekkernijen in goudfolie en keert terug naar zijn uitgangspositie om de doos aan de klant te overhandigen.

Enthousiast

“Klanten zijn enthousiast over onze robot. In Brugge is Chocomatic stilaan aan het uitgroeien tot een toeristische attractie”, zegt Michiel Roose, zoon van de eigenaars van Roose’s Chocolate World, directeur van de Belgische machinefabrikant Roose Automation en uitvinder van de Chocomatic. “Veel mensen komen speciaal met hun kinderen om de robot aan het werk te zien”, vervolgt Roose.

Bekijk het fimpje hier onderaan de pagina

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.