Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

De bakkerijschool Ter Groene Poorte heeft op donderdag 22 april 2021 een officieel wereldrecord gevestigd. In samenwerking met Alpro werd niet minder dan 495 kilo veganistisch gebak gecreëerd. De taart werd uitgestald en uitgedeeld in het Wasbar-café in Antwerpen. Ter Groene Poorte was al enkele weken met dit project bezig.

Hans D’heer, leraar en inspirator, zegt: “Alpro vroeg ons of we mee wilden doen? “Tuurlijk, wij waren opgetogen! Samen met enkele vrijwillige studenten van het specialisatiejaar banket- en chocoladebewerking hebben we dan tijdens de paasvakantie alle nodige voorbereidingen getroffen en de cake een paar dagen koel bewaard. Woensdag gebeurde dan het opbouwwerk, en vandaag – donderdag 22 april 2021- was dan het hoogtepunt – le moment suprème – aangebroken: de cake werd onthuld!”

Wereldrecord vegan cake

D’heer is dan ook bijzonder trots dat het wereldrecord een feit is: “Het is goed voor de school en de leerlingen en laat eens te meer zien dat Ter Groene Poorte een innovatiecentrum voor voeding is. Veganisme staat steeds meer in de belangstelling, en als toonaangevende voedingsschool moeten wij inspelen op die maatschappelijke trends. Natuurlijk gaan we je niet vertellen wie wat moet eten. We hebben ook een slagerijschool, maar we vinden dat we als educatieve instelling moeten aansluiten bij wat er in de maatschappij leeft op vlak van eetpatronen.”

Duurzaam

De cake smaakte goed. Die bevatte geen eieren of dierlijke melk, maar dat proefde je niet. “En wat de overschotten betreft, hoef je ook al niet te panikeren, want de restjes gingen naar 2good2go en enkele andere voedselcentra,” aldus D’heer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.