Tweede winkel van Bakkerij Minnefood opende onlangs in Opwijk

De traditionele brood- en banketbakkerij Minnefood in Buggenhout heeft een tweede vestiging geopend in het hart van Opwijk. Dit brengt het aantal bakkers in die laatstgenoemde gemeente met 14.600 inwoners op vier. Dit klinkt misschien veel, maar dit jaar sluit de bakkerij Esselens nog. Vandaar ook het sterke geloof van Jorgen De Wolf (48) in de meerwaarde van zijn project.

De tweede winkel kwam er na veel denk- en rekenwerk en wat overleg. “We hebben een bakkerij in de Spoorwegstraat in Buggenhout, en we wilden een tweede winkel openen in Opwijk, waar ze nood hebben aan een warme bakker. We vonden een pand in Heiveld. Het is strategisch gelegen, dicht bij de brandweer, de politie en een paar scholen. Wij bieden ook broodjes aan. Als de lessen in de scholen worden hervat, krijgen we gegarandeerd veel leerlingen over de vloer rond lunchtijd. Wij leveren ook bestellingen aan huis.”

Verbruikmogelijkheden

De nieuwe bakker is al goed ontvangen op Facebook. “We zijn al bezig met het werven van personeel, inclusief studenten. Ik denk dat het een toegevoegde waarde is voor de gemeenschap. We bakken vers brood, alles doen we zelf. We bakken ‘s nachts in Lebbeke en verkopen onze producten in onze winkels in Buggenhout en Opwijk. Om zes uur ‘s ochtends liggen onze verse producten in de winkels. Later – na corona- zullen de mensen ook van een gebakje kunnen genieten in de verbruiksruimte of het buitenterras.

Foto: facebook Minnefood