Van de Vorst in Mol: van bakkerij naar Zoetatelier “Bakken is mijn leven!”

Guy Van de Vorst (57) uit Mol stopt met zijn bakkerij en opent een paar dagen later een confisserie/patisserie Van de Vorst Zoetatelier. Die winkel in Laar 2/11, ligt niet zo ver van van zijn oude bakkerij.”Bakken is mijn leven”, verklaart hij. “Wat zou ik anders doen?”

Op 2 oktober sluit bakkerij Van de Vorst in de Edmond van Hoofstraat in Mol definitief de deuren. Op 11 oktober opent het nieuwe ‘Van de Vorst Zoetatelier’ de deuren. Guy is zo gepassioneerd door zijn vak dat hij er geen ogenblik aan gedacht heeft om er definitief mee te stoppen. Maar in Mol zal hij wel gemist worden. Guy maakt immers de beste croissants van het land!

“Ik zou dit werk willen doen tot ik 80 jaar oud ben. Voor mij en voor vele andere bakkers is bakken een microbe. Ik kan het niet opgeven. Met mijn nieuwe zaak “Zoetatelier” zal ik toch in de sector blijven. Maar die zaak zal niet meer zo groot zijn. Qua gezondheid is dat een pluspunt: “Ik zal minder nachten moeten bakken en meer vrije weekends hebben. Ook de stress om elke dag de winkel van een volledig assortiment te voorzien, zal verdwijnen. “

Helaas…

Foto: De bakkerij Van de Vorst n de Edmond van Hoofstraat in Mol verdwijnt uit het straatbeeld

De bakkerij wordt niet overgenomen door een andere bakker. Ik heb geprobeerd een koper te vinden, maar dat is niet gelukt”, zegt Guy. “De investering in zo’n grote bakkerij is waarschijnlijk te veel voor een jonge bakker. Het pand is wél verkocht. Ik weet dat een aantal bakkers in Mol zal verdwijnen. Aan de andere kant zijn er veel bakkers in Mol. Zij die overblijven, zullen het binnenkort beter hebben en meer verkopen”, lacht hij!

Zoetatelier

In het Zoetatelier zal Guy enkel nog het fijne werk aanbieden: speculaaskoekjes met heerlijke chocolade, bokkepootjes, suikerwerk, …Van de Vorst zal er ook zijn “gestapelde” bruidstaarten blijven maken, een andere specialiteiten. De nieuwe winkel wordt een uitstalraam voor zijn meesterwerken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.