Jong ondernemerskoppel opende nieuwe bakkerij met tearoom ‘Bij Stephanie’ in Bevel

Bij Stephanie is eindelijk klaar. Op 15 maart opende de bakkerij aan de Nijlensesteenweg 66 in Bevel. Niet echt een nieuwe bakkerij, want het avontuur van het koppel Dries en Stephanie is ondertussen wél al zeven jaar oud. Het gebouw is vandaag compleet nieuw en bevat een winkel, een tearoom en op de eerste verdieping de woning van het ondernemerskoppel. Hun droom om in Bevel een warme bakkerij te bouwen; met tearoom en kleine winkel is uitgekomen!

Stephanie en Dries startten zeven jaar geleden met de overname van de bakkerij in Bevel. In eerste instantie ging het om een koude bakkerij, want het brood en de ontbijtkoeken werden in Bouwel gebakken. Dries zijn ouders hadden daar een traiteurzaak en feestzaal”, legt Stephanie uit. “Dries was van oorsprong dakdekker. Omdat hij in de wintermaanden niet altijd als dakdekker kon werken, hielp hij soms in de bakkerij van Bouwel. Zo kwam hij op het idee om zelf te gaan te bakken. Ikzelf werkte al zeven jaar in de voedingssector bij de ouders van Dries.”

Containerwinkel

Dries en Stephanie kochten de leegstaande bakkerij in Bevel. Maar het echtpaar had grote plannen: ze wilden de warme bakkerij naar Bevel halen en een nieuwe winkel met tearoom openen op de plaats van de “oude” winkel. Bijna precies twee jaar geleden, tijdens de saffraanfeesten van 2020, openden ze een tijdelijke containerwinkel aan de overkant van de weg. De bouwwerkzaamheden aan het pand konden van start gaan.De containerwinkel bood uitkomst en werd in de gemeente goed onthaald.

Corona

Het bouwen van de nieuwe winkel was echter niet gemakkelijk. “De dag dat we begonnen met slopen was de dag dat de corona uitbrak in ons land,” zegt Stephanie. “Het oorspronkelijke plan was om tijdens het Saffraanfestival in 2021 open te gaan, maar door de pandemie liep de bouw vertraging op doordat werknemers ziek waren en bouwmaterialen niet geleverd konden worden. Uiteindelijk hoorden we al snel dat de opening moest worden uitgesteld tot de zomer van 2021. Maar in juni 2021, regende het zo hard dat onze hele kelder onder water stond. En net die kelder is belangrijk omdat het atelier erin komt. Het moest dus heel goed gerepareerd worden. De opening werd opnieuw uitgesteld… en alles duurde uiteindelijk veel langer dan verwacht. Op 15 maart ging de winkel uiteindelijk open.

Lokale focus

En het moet gezegd worden dat de bakkerij en de koffieshop zeer indrukwekkend zijn. In de warme bakkerij in de kelder bakt Dries vers brood, pistolets, koffiekoeken en taarten, die Stephanie in de winkel verkoopt. U vindt er ook charcuterie en enkele basisproducten zoals fruit, groenten, conserven, pasta, aardappelen, suiker of chocolade. “We richten ons ook op lokale handelaars,” legt Stephanie uit, “we verkopen jam van Op Het Veld in Bevel, chocolade van Chris Jacobs in Nijlen, verse producten van de boerderij Milkshop in Grobbendonk, enzovoort.”

In de tea-room zelf kunnen de klanten genieten van een heerlijk ontbijt: à la carte tijdens de week, en een ontbijtbuffet in het weekend. Maar zij kunnen ook lunchen – denk aan croque monsieur, rijke toast of pannenkoeken – of ’s middags komen voor een plakje cake met een kopje koffie of thee. “We hadden de ruimte om meer te doen dan alleen een bakkerij, en aangezien we alle ingrediënten in huis hebben, lag de optie van een tea-room snel voor de hand.”

Bij Stephanie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 6.30 tot 18.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 7.00 tot 13.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.