Nederlandse Leonidas-importeur gaat failliet

Een grote Nederlandse importeur van Leonidas-chocolade heeft het faillissement aangevraagd. Twintig winkels worden getroffen door het faillissement. Voorlopig blijven de winkels open: Leonidas overweegt een overname.

Het bedrijf ‘Min bv’ in Roosendaal, die twintig Leonidas-winkels exploiteert en de pralines ook verkoopt aan groot- en kleinhandelaren, heeft het faillissement aangevraagd. Sommige van deze winkels waren gevestigd in treinstations en op Schiphol. Locaties die allemaal werden getroffen door de daling van het aantal passagiers tijdens de pandemie. Dit zou een van de oorzaken van de problemen van het bedrijf kunnen zijn.

Doorstart?

Volgens de Nederlandse regionale media houdt de curator de winkels voorlopig open en overweegt een doorstart. Volgens Philippe de Selliers, CEO van Leonidas, zijn de gevolgen van het faillissement voor de chocoladefabrikant beperkt. Min bv is slechts een van de 40 Nederlandse retailers van het merk. De CEO van Leonidas is momenteel in gesprek met de curator om te onderzoeken of hij de winkels kan overnemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.