Desembakkerij en koffiebar Smørbrød volgt Superette op

Volgende maand, in februari 2023, openen Tomas De Mets (30) en Jolien Coppens (29) Smørbrød, een disembakkerij en koffiebar in de Gentse Guldenspoorstraat, in het voormalige pand van de Superette. Er is nu nieuw leven voor deze plek, die binnenkort Smørbrød gaat heten. Vanaf februai kun je er naast desembrood en gebak genieten van een heerlijke koffie.

Sinds anderhalf jaar bakt Tomás brood in een microbakkerij in zijn huis in de Iepenstraat 78 in Gent. Samen met zijn partner, Jolien Coppens, heeft hij een kamer in zijn huis omgetoverd tot atelier. “Ik heb mezelf alles aangeleerd. In 2021 ben ik uit interesse brood gaan bakken.” Tot nu toe bakte hij alleen op bestelling, en alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag konden de klanten het brood bij hem thuis komen ophalen.

Inmiddels zet hij zich volledig in voor Smørbrød. Thomas vertelt op zijn Facebook-account daarover: ‘Voor SMØRBRØD wordt 2023 een jaar vol spannende nieuwe avonturen met onze uitbreiding naar het pand waar voorheen De Superette zat. We vinden het een beetje spannend, maar kijken er vooral naar uit. Eindelijk meer ruimte om efficiënter zuurdesembrood te maken voor onze klanten. Daarnaast hebben we nu een ‘echte’ winkel, zodat iedereen die dat wil bij ons langs kan komen zonder vooraf een bestelling te moeten plaatsen.

De oude Supperette

Tomás werkt uitsluitend met zuurdesem en gebruikt geen gist. “Het brood heeft een lange rijstijd nodig om een zuivere smaak te verkrijgen”. Thomas merkt op: “De nieuwe locatie is een vrij groot gebouw, maar voor ons is het nog steeds kleinschalig. De productie van kwaliteitszuurdesembrood blijft een prioriteit. Ook willen we de warme, vertrouwde en informele sfeer die er nu tussen ons en onze klanten heerst, behouden. Ondertussen doen we ons uiterste best om van het pand aan de Guldenspoorstraat 29 een comfortabele en gastvrije plek te maken.”

Elektrische oven

Tot voor kort bakte de Amerikaanse Sarh lemke in opdracht van Kobe Desramault in de Superette brood en pizza’s in een houtoven. Naar de toekomst toe zal die houtoven nog slechts af en toe worden gebruikt. Er komt een nieuwe elektrische oven waarin het desembrood wordt gebakken. Het wordt een open bakkerij met aangrenzende winkel en koffiebar, maar het klassieke gebak kun je er niet vinden “Naast heerlijk desembrood kan je er wél kaneelbroodjes en focaccia krijgen,” besluit Thomas De Mets.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.