Barry Callebaut draait terug op normale capaciteit

Barry Callebaut factory in Extrema MG, Brazil, Wednesday, May 26, 2010. (Photopress/AP Photo/Nelson Antoine)

Barry Callebaut kondigt aan dat de reiniging van zijn fabriek in Wieze bijna voltooid is. De fabriek draait bijgevolg weer op normale capaciteit.

Voedselveiligheid is van het grootste belang voor Barry Callebaut. De besmetting die begin deze zomer werd vastgesteld was een zeer uitzonderlijk incident. Barry Callebaut heeft niet alleen een handvest en een procedure voor voedselveiligheid, maar ook veel kwaliteitsmanagers die de veiligheid constant bewaken. Het bedrijf telt meer dan 230 medewerkers die zich bezighouden met kwaliteit en voedselveiligheid in Europa en meer dan 650 wereldwijd. In de vestiging in Wieze wordt het personeel voortdurend opgeleid om risico’s voor de voedselveiligheid te herkennen. Hierdoor konden de teams het risico snel identificeren, de oorzakenanalyse voltooien en het schoonmaakproces starten.

Achtergrond

Barry Callebaut ontdekte op 27 juni 2022 een salmonellapositieve batch in zijn fabriek in Wieze. Op 29 juni 2022 werd een partij lecithine van een leverancier geïdentificeerd als de hoofdoorzaak. het gevolg was dat Barry Callebaut als voorzorgsmaatregel alle chocoladeproductielijnen in de fabriek stillegde. zo konden de getroffen chocoladeproducten niet in de retail of bij de chocolatiers terecht komen. Barry Callebaut heeft de Belgische voedselveiligheidsautoriteiten (FAVV) naar behoren en proactief geïnformeerd en is voortdurend met hen blijven samenwerken in verband met dit incident.

Peter Boone, CEO van Barry Callebaut Group

Ik wil mijn diepste dank betuigen aan onze klanten voor hun begrip tijdens deze moeilijke periode. En ik wil ook in het bijzonder alle medewerkers bedanken die wekenlang onvermoeibaar hebben gewerkt om de fabriek in Wieze weer operationeel te krijgen.

Herstelplan

Op 8 augustus 2022 werden de eerste gereinigde en gedesinfecteerde productielijnen heropend. Dat was een belangrijke mijlpaal in deze voor Barry Callebaut ongekende schoonmaakoperatieen. het was de succesvolle afronding van de eerste fase van het herstelplan. In de daaropvolgende weken werd de capaciteit van de Wieze-fabriek geleidelijk opgevoerd tot de normale capaciteit. De reinigingsprocedure was een zeer tijdrovend proces. Het diende strikt gevolgd te worden om de voedselveiligheid en de veiligheid van de werknemers te garanderen”, klinkt het bij Barry Callebaut.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.