Begin juni vond in Turijn het EK Patisserie plaats. De Belgische delegatie met Istasse Bernard (suiker), Jack Bodart (chocolade) en onder leiding van coach Arnaud Szalies behaalde een bijzonder knappe tweede plaats. Onze landgenoten werden op het podium geflankeerd door winnaar Zweden en bronzen medaille Zwitserland. Maar minstens even belangrijk: De tweede plaats op het EK verzekert ons land meteen ook van een plaatsje op het wereldkampioenschap. Afspraak dus volgend jaar in Lyon! We wensen het volledige team langs deze weg oprecht proficiat!
Gerelateerde berichten
Italië wint de Coupde du Monde
Tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon heeft het Italiaanse patisserieteam het goud gepakt opde Coupe du Monde de la Pâtisserie. Japan moest zich weer eens tevreden stellen met eenverdiende zilveren medaille. Frankrijk droop af met […]
Maleisië haalt goud op Coupe du monde; België wordt 8ste
Maleisië heeft maandag 28 januari tijdens de Coupe du Monde de la Pâtisserie voor het eerst de titel ‘World Pastry Champion’ gewonnen. Het land won de eerste prijs van de prestigieuze vakwedstrijd, die dit jaar […]
Limburgse vlaai is erkend als streekproduct met een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA)
De Europese Commissie heeft de ‘Limburgse vlaai’ erkend als streekproduct. De vlaai werd opgenomen in het register van Beschermde Geografische Aanduidingen (BGA). Het ontvangen van een BGA duidt op een bescherming van de geografische oorsprong. […]
Geef als eerste een reactie