Sirha Innovation Awards 2023: ontdek de 12 winnaars

Sirha Lyon 2023: focus op de professionele ontmoetingsplaats voor de foodservice-, restaurant- en voedingsindustrie , maar ook een focus op de Sirha Innovation Awards 2023: Ontdek de 12 winnaars !

De Sirha Innovation Awards belonen de beste producten, materialen, apparatuur en nieuwe technologieën van het jaar in de voedingsmiddelenindustrie. Na bestudering van meer dan 270 inzendingen heeft de jury, bestaande uit chef-koks, patissiers, cateraars, journalisten en voedingsdeskundigen, de 38 meest veelbelovende innovaties op de markt geselecteerd.

Sirha Innovation Awards: Ontdek de 12 winnaars

“PRODUCTEN – DRINKS – INGREDIENTEN”:

De jury lette op de smaak, de voedingswaarde, de verpakking en het ontwerp, de ecologische voetafdruk, de kosten en het gebruiksgemak en de originaliteit van het product.

De groene kikkererwt – BONDUELLE:

Bonduelle innoveert en zet de manier waarop kikkererwten, die gewoonlijk in hun gedroogde en bruine vorm worden geconsumeerd, op zijn kop. Vers groen van kleur, is de groene kikkererwt nu een minder vet en meer bevredigend alternatief voor dierlijke eiwitten.

Salt’N’Lamb Iberische ham – COOK2COOK :

Cook2Cook onthult de gloednieuwe Salt’N’Lamb Iberische ham. Het wordt geproduceerd door een nobele en verantwoordelijke schapenboerderij en is nitriet- en nitraatvrij en suikervrij.

– LABO DUMOULIN : gefermenteerde groentenmixen

In de strijd tegen de over-industrialisering van maaltijden heeft Labo Dumoulin een nieuw assortiment van 5 lokale en biologische gefermenteerde groentemixen ontwikkeld om de overindustrialisering van maaltijden tegen te gaan. Deze producten combineren traditionele knowhow en innovatie en worden uitsluitend met seizoensgroenten bereid.

Tadoka – NOROHY : vaste vanilledosis

Norohy creëert de allereerste vaste vanilledosis die gesmolten kan worden. Tadoka heeft de vorm van een juweel en is gemaakt van vanilleconcentraat, cacaoboter, vanillebonen uit Madagaskar en Papoea en gebruikte vanillebonen.

OLIMEGA: camelina-olie

Signé Caméline” geroosterde camelina-olie – Deze nieuwe eetbare olie wordt geproduceerd uit camelinaplanten, is gezond en milieuvriendelijk en is een alternatief voor sesamolie. Fris en licht, kan het gemakkelijk een breed scala aan gerechten begeleiden, zowel thuis als in restaurants.

MATERIALEN EN UITRUSTING:

De jury lette op het gemak en de kosten van de uitvoering, het verantwoorde en recycleerbare karakter, de onderhoudskosten, de ergonomie en het gebruikscomfort en het ontwerp van de uitrusting. Koken bij lage temperatuur, regeneratie, temperatuurbehoud, gecontroleerde fermentatie, drogen, pasteurisatie…

ALVENEBrum’Tech

Dankzij het intelligente en autonome waterrecyclingsysteem is de Brum’Tech afzuigkap het meest energie-efficiënte product op de markt. Hiermee kunnen cateringprofessionals hun waterverbruik aanzienlijk verminderen – en dus geld besparen – en hun impact op de planeet verkleinen.

ARI.O – ANGELO PO: koel- en vriessysteem

Een snelle en multifunctionele gemengde cel (warm en koud), ARI.O past zich aan de behoeften van professionals aan. Koken bij lage temperatuur, regeneratie, temperatuurbehoud, duwen, gecontroleerde fermentatie, drogen, pasteurisatie… Dit veelzijdige systeem beoogt een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we koken door de productie van voedselafval te verminderen.

ODIC :Lage koelkast –

Het nieuwe gamma lage koelkasten van Odic is ecologisch ontworpen om de impact op het milieu drastisch te verminderen, van het ontwerp tot de verkoop.

CRIOLLA” chocoladekast – PAVAILLER

De “CRIOLLA” chocoladekast, uniek op de markt en ontwikkeld in samenwerking met de Meilleur Ouvrier de France chocolatier-confiseur Frédéric Hawecker, maakt een volledig beheer van de productie van pralines mogelijk. Hij biedt met name een temperatuurregeling zonder risico op wijziging van de producten en kan tijdens de productieperiode worden gebruikt als smeltapparaat voor het smelten of gieten/assembleren van chocolade.

SOFRIGAM: Het “Coldway Technologies” proces –

SOFRIGAM: Het “Coldway Technologies” proces – Coldway Technologies stelt professionals in staat om met een gerust hart warmtegevoelige producten te vervoeren. Deze innovatieve en milieuvriendelijke oplossing is uiterst nauwkeurig en maakt een gemakkelijke temperatuurregeling mogelijk, zelfs bij warm weer.

TECHNOLOGIEËN EN DIENSTEN VOOR DE RESTAURANT OF DE VOEDSELINDUSTRIE:

De jury lette op de snelheid van de bediening, het praktische en gemakkelijke gebruik, de tijdsbesparing, het maatwerk, de innovatie in de functionaliteiten en de universaliteit van de betrokken besturingssystemen.

MB PACK: Green Effect” milieu-index –

Het Green Effect is een index die het mogelijk maakt de milieu-impact van verpakkingen te evalueren aan de hand van 12 criteria tijdens de productie van materialen, de fabricage en het einde van de levensduur van het product. Professionals in de voedingsindustrie die bezorgd zijn over hun engagement kunnen nu bewust kiezen voor het “juiste product” en verantwoord handelen.

TIPSI:

De toepassing Tipsi wordt geïnstalleerd op betaalterminals en vergemakkelijkt het geven van fooi met een creditcard en een smartphone. Geen kasbeheer van fooien voor de vestiging, alles is geautomatiseerd en wordt rechtstreeks aan de werknemers uitgekeerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.