Cacaoperation: nieuw partnerschap voor Ivoriaanse cacaoboeren

De Nederlandse duurzame handelsorganisatie IDH is samen met het Ivoriaanse Conseil du Café- Cacao het partnerschap Cocoaperation gestart. De nieuwe samenwerking ondersteunt de overgang van de cacaoteelt naar een levensvatbare bedrijfsactiviteit voor zoveel mogelijk cacaoboerenfamilies in Ivoorkust.

Als grootste cacaoproducent ter wereld telt Ivoorkust bijna een miljoen kleine cacaoboeren. Ongeveer een kwart van de Ivoriaanse bevolking is direct of indirect afhankelijk van cacao voor zijn levensonderhoud. Toch heeft maar acht procent van de cacaoboeren een leefbaar inkomen. Binnen Cocoaperation zullen IDH en de coördinerende Ivoriaanse overheidsinstantie de samenwerking tussen cacaohandelaren, chocoladeproducenten en financiële instellingen faciliteren en hun activi- teiten op elkaar afstemmen. Zo kunnen cacaoboeren de cacaoteelt verbeteren.


IDH en het consulaat streven ernaar om de inkomens van tenminste 100.000 cacaoboeren voor eind 2025 te verhogen. Voor die 100.000 cacaoboeren moet de inkomenskloof met dertig tot vijftig procent verkleinen. Dat doen IDH en het consulaat door investeringen in cacaoplantages te stimu- leren, zodat zij de transitie kunnen maken naar meer winstgevende en weerbare landbouwbedrij- ven. Samen met Conseil du Café-Cacao

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.