ISM verschuift van januari 2023 naar april 2023

De grootste beurs ter wereld voor zoetwaren en snacks wordt volgend jaar van januari naar april verplaatst. De uitdagingen en onzekerheden in de internationale zoetwarenindustrie zijn zo groot dat de organisatoren, in overleg met fabrikanten en belanghebbenden, hebben besloten de beurs met drie maanden uit te stellen. De tentoonstelling van volgend jaar zal ook met één dag worden ingekort.

Normaal gesproken vindt de ISM altijd eind januari plaats. Volgens de organisatoren van de beurs worstelt de zoetwarenindustrie momenteel echter met zodanige dat de beurs naar 23-25 april moet worden verschoven. De turbulentie in de zoetwarenindustrie is met

name te wijten aan de dramatische kostenexplosie van grondstoffen, energie en logistiek, alsmede aan het nauwelijks voorspelbare gedrag van de consument. De beursorganisatoren hopen dat de markt tegen die tijd tot rust zal komen.

Volledig overzicht

De beurs voor zoetwaren, confiserie en snacks zal in 2023 ook met één dag worden ingekort. Het is nog niet bekend of de ISM volgend jaar tegelijk met ProSweets in Keulen zal worden gehouden. Meer details volgen later. “Met deze eenmalige datumverschuiving spelen we in op de behoeften van de zoetwaren- en snackindustrie en zorgen we zo voor de beste zakelijke kansen voor alle betrokken bedrijven en bezoekers. Het is voor ons belangrijk om een uitgebreid overzicht te geven van de wereldwijde markt voor de zoetwaren- en snackindustrie en om de gebruikelijke hoge kwaliteit van de exposerende bedrijven en de internationale bezoekers te garanderen”, zegt Gerald Böse, directeur van Koelnmesse GmbH.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.