Koekjes, pralines en gebak bij ‘Het Leonieke’ in Arendonk

Inge Daems heeft in het centrum van Arendonk een nieuwe pralinewinkel geopend met de welluidende naam ‘Het Leonieke’, een verwijzing naar een van haar voornamen, maar ook naar de Leonidas-pralines die ze er verkoopt. Daarnaast biedt ze ook een assortiment zelfgemaakte zoetigheden aan zoals granola’s, koekjes en patisserie.

Binnen het aanbod van Leonidas vind je er zeventig verschillende soorten pralines gemaakt met verse boter en echte Belgische Callebaut-chocolade: “Het vlaggenschip van het assortiment is de witte Manon Café,” legt Inge uit. “De witte pralines verkopen hier zeer goed. Ik verkoop 40% witte chocolade, 30% melkchocolade en 30% pure chocolade”.

Naast de pralines verkoopt Inge ook haar granola’s in verschillende smaken en zelfgebakken koekjes en taarten. “Ik ben opgeleid als binnenhuisarchitect, maar koken is altijd mijn hobby geweest. Ik begon met verjaardagsfeestjes voor familie en vrienden, maar geleidelijk aan werd het meer dan een zuivere hobby. Ik maak chocolademousse taarten, speciale cijfertaarten en ook gin-tonictaarten. Ik maak ze in mijn oven hier in de winkel.

Droom

Leonieke is gevestigd in De Vrijheid 50 in Arendonk, tegenover bakkerij Koen Van Broekhoven en slagerij Atelier 41, midden in het centrum van het dorp. Als nieuwe zaak in het centrale winkelgebied van Arendonk kan Inge ook rekenen op de steun van de gemeente. De premie van de gemeente is een goede zaak,” zegt ze. Maar ook zonder de premie zou ik de stap gezet hebben”. Ik werkte twaalf jaar als verkoopster in een slagerij in het dorp en droomde er stiekem van om mijn eigen tearoom of delicatessenwinkel te openen. Voor mij is Het Leonieke een droom die uitkomt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.