België werd zesde tijdens 8ste Mondial du Pain

De jonge bakker Guillaume David (20) en chef Stefan Vandaele (47) uit Brugge namen deel aan de wereldkampioenschappen bakkerij in Nantes ofwel de Mondial du Pain. Beiden waren niet aan hun proefstuk toe en hadden in eigen land al eerder met succes aan een paar wedstrijden deelgenomen.

De jongere Guillaume won twee jaar geleden zilver op het Belgisch kampioenschap Aspirant-Baker. Datzelfde jaar (2019) werd Stefan Vandaele ook Belgisch kampioen ‘bakkerij’ tijdens Bibac in Antwerpen. In december ’19 viel hij nogmaals in de prijzen tijdens ‘Brugge smaakt’.

Guiillaume David en Stefan Vandaele werkten intensief samen met coach Guido Devillé, een veteraan in wedstrijden en competities. Het collectief Les Ambassadeurs du Pain.be heeft hen zijn volledige steun toegezegd, en de drie bakkers hebben zich maar liefst acht maanden lang op deze wereldbeker voorbereid. Hun missie? Scoren met de meer dan 100 producten die zij aan de internationale jury moesten presteren tijdens die wereldkampioenschappen in Nantes. Ze wilden producten met net dat ietsje meer en liefst een Belgische toets brengen. In acht uur dienden ze verschillende soorten brood, gebak en een groot decoratiestuk geïnspireerd op het thema “Bakkerij van gisteren en vandaag” klaar te hebben. Japan won de eerste prijs, maar het Belgische team deed het ook niet slecht en werd zesde. Dit is ook goed genoeg voor de best-off selectie. Volgend jaar zullen Japan, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje strijden om de titel van beste bakker ter wereld.

https://fb.watch/9145vUtLoD/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.