Le Pain Quotidien neemt 7 franchise-vestigingen in Nederland over

Donderdag 25 maart kondigde Le Pain Quotidien de overname aan van de zeven Nederlandse restaurants van Le Pain Quotidien in Amsterdam aan. Voorheen werden die geĆ«xploiteerd door een duo Nederlandse ondernemers. De Belgische bakkerij- en restaurantketen, die van lokale ingrediĆ«nten en authenticiteit haar handelsmerk heeft gemaakt, lanceert een plan voor nieuwe uitbreidingen in Nederland.”Er is nog veel ontwikkelingspotentieel op deze markt”, stelt CEO Annick Van Overstraeten..

Vroeger runden Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk onder franchise zeven Amsterdamse verkooppunten van Le Pain Quotidien in Nederland . Le Pain Quotidien neemt die restaurants nu alle zeven in eigen beheer over. Door die overname kunnen wij sneller schakelen”, meent de CEO Annick Van Overstraeten.”

Le Pain Quotidien neemt niet alleen de restaurants en hun personeel over, maar ook de twee ondernemers, die nu de Nederlandse tak zullen leiden. Le Pain Quotidien zal blijven groeien buiten de Moerdijk door nieuwe vestigingen in andere steden. Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda, Eindhoven en Maastricht, maar afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden kunnen ook nog andere steden aan de lijst worden toegevoegd. In tegenstelling tot Amsterdam zal dit deel van de expansie geschieden door het inschakelen van franchisenemers.