Het voorjaar maakt of breekt je jaar als je ijs verkoopt

“Vooral in het voorjaar, moet je goed kunnen verkopen en omzet halen. Vorig jaar zat dat dik tegen. Het was prachtig weer en de ijsverkopers mochten niet uitrijden, omwille van de coronapandemie”, vertelt Vanessa Libbrecht (40) uit Moorsele. Ze komt uit een familie van ijsverkopers. Haar grootvader, nu 92, begon de zaak in de jaren 1970, en haar ouders namen de ijsbusiness over in 1989. Elk weekend rijdt ze uit met één van de vijf ijskarren van de familie.

Libbrecht BV in Moorsele is jaren de referentie op het gebied van diepvriesproducten, roomijs en ijsspecialiteiten. Vannessa: “Wij zijn van dinsdag tot zondag op pad met onze ijskar om u onze kwaliteitsproducten aan te bieden. Er zijn niet alleen frisco’s, waterijsjes, bekertjes, chocosticks, sorbets, cornets of hoorntjes, maar we voeren ook ijstaarten in het assortiment.”

“Het is leuk werken, maar onderschat het niet. Het blijft hard werken. Het voorjaar maakt of breekt het jaar. De zomermaanden zijn niet de beste periode van het jaar omdat dan veel mensen met vakantie zijn en dus niet thuis.”.

Nieuwe route

Mijn route loopt door Spiere-Helkijn en Dottenijs”, legt Vanessa uit. “We hebben die route pas drie jaar geleden in het leven geroepen en het is een succes. Veel kinderen wisten niet eens dat er een ijskar bestond. Vooral de ouders waren dolblij.

https://www.libbrechtijs.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.