Nachtraef-bier in lekkere Diksmuidse pralines

Lieven Onraedt, producent van het streekbier Nachtraaf, was tijdens een proeverij onder de indruk van de mogelijkheden die bier biedt als drank bij een grote variëteit aan gerechten. Dit bracht hem op het idee om pralines met bier te maken, en hij nam contact op met zijn vriend Marc Vandenbussche.

Marc Vandenbussche van de gelijknamige chocolaterie in Diksmuide kent de kneepjes na 40 jaar ervaring in zijn vakgebied. “Bier vereist een speciale aanpak vanwege het gistingsproces. Je kan dit dan ook moeilijk vergelijken met een likeur die je in een praline toevoegt. De juiste hoeveelheid bier in de praline zorgt voor een echte smaakbom, zeker wanneer je de chocolade in je mond mengt met een slokje bier.

Vandenbussche heeft drie verschillende soorten bierpraliné gecreëerd: een melkchocoladepraliné met Nachtraaf Speciaal-Amber, een witte praliné met Tripel-Blond en een fondantpraliné met Quadrupel-Donker. “Het exacte mengsel en de dosering is een beroepsgeheim.

Tijdens de Wondernacht kun je ze voor het eerst uitproberen in de pop-up Nachtraaf op de Grote Markt. Later zullen ze verkocht worden in een op speciaal daarvoor geconcipieerde pralinedoos,” zegt de chocolatier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.